ΓυναίκαΜόδα

To fast food μειώνει τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι το fast food θεωρείται μια από τις κυριότερες αιτίες της παιδικής παχυσαρκίας. Σύμφωνα όμως με μια νέα έρευνα το γρήγορο φαγητό έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην απόδοση των παιδιών στο σχολείο.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ohio State University και τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο “Clinical Pediatrics , πήραν μέρος 8.500 παιδιά από την Αμερική ηλικίας 10 ετών. Αν και αρχικά στόχος της έρευνας ήταν να μελετήσει τη σχέση του fast food με την αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας, τα παράλληλα ευρήματα που ήρθαν στο φως σχετικά με τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών ήταν εξίσου ανησυχητικά.

Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά, που κατανάλωναν σε καθημερινή βάση τέτοιου είδους τροφές, είχαν χαμηλότερες επιδόσεις στην ανάγνωση, στα μαθηματικά και στις επιστήμες σε σύγκριση με τα συνομήλικα τους παιδιά που δεν έτρωγαν καθόλου fast food.

Η επικεφαλής της έρευνας, Kelly Purtell δήλωσε ότι σίγουρα υπάρχει σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση πρόχειρου, γρήγορου και ανθυγιεινού φαγητού και στην επίδοση των παιδιών στο σχολείο, γι’ αυτό και οι γονείς θα πρέπει να είναι διπλά προσεχτικοί σχετικά με την διατροφή των παιδιών τους.

Πηγή: mother.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button