Οικονομία

Lamda Developmnet: Άλμα κερδών το 2023 – Έφτασαν στα 27 εκατ. ευρώ

Ιδιαιτέρως θετικά ήταν τα αποτελέσματα για το 2023, τα οποία παρουσίασε η Lamda Development σήμερα (17.4.2024), καθώς σημείωσε άλμα στα κέρδη της.

Συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) της Lamda Development ήταν αυξημένα κατά 69% έναντι του 2022, φτάνοντας στα 206 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη (μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας) ανήλθαν στα 27 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 31 εκατ. ευρώ το 2022.

Εμπορικά Κέντρα

Νέο ιστορικό ρεκόρ Λειτουργικής Κερδοφορίας EBITDA προ αποτιμήσεων σημειώθηκε για τα 4 Εμπορικά Κέντρα σε λειτουργία στα 81 εκατ. ευρώ. Συγκεκτριμένα τα κέρδη από την παραπάνω δραστηριότητα ήταν αυξημένη κατά 18% σε σχέση με το 2022. Υπήρξε, επίσης, σημαντική πρόοδος στη συμφωνία Heads of Terms (HoT) με μισθωτές/ενοικιαστές για τις Εμπορικές Αναπτύξεις στο Ελληνικό:

-The Ellinikon Mall (πρώην Vouliagmenis Mall): 70% του GLA

-Riviera Galleria: 53% του GLA

Μαρίνες

Νέο ιστορικό ρεκόρ εσόδων 29 εκατ. ευρώ σημειώθηκε για τις 2 Μαρίνες σε λειτουργί. Τα εν λόγω κέρδη ήταν αυξημένα κατά 6% έναντι του 2022. Σημειώθηκε, επίσης, νέο ιστορικό ρεκόρ Λειτουργικής Κερδοφορίας EBITDA 18 εκατ. ευρώ για τις 2 Μαρίνες σε λειτουργία, η οποία ήταν αυξημένη κατά 5% έναντι του 2022.  

Έργο Ελληνικού

Για το έργο στο Ελληνικό, τα λειτουργικά κέρδη EBITDA προ αποτιμήσεων ανήλθαν στα 65 εκατ. ευρώ. Η κερδοφορία επιτεύχθηκε σε διάστημα μόλις 2,5 ετών από την εξαγορά των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε.

Οι συνολικές εισπράξεις από πωλήσεις ακινήτων έφτασαν στα 641 εκατ. ευρώ (από την έναρξη του έργου μέχρι την 31.03.2024). Μετά την επιτυχημένη πορεία πωλήσεων των οικιστικών αναπτύξεων στο Παράκτιο μέτωπο, ξεκίνησε η διάθεση των πρώτων διαμερισμάτων στη Γειτονιά Little Athens όπου 243 διαμερίσματα έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα στην αγορά εκ των οποίων 140 (58%) έχουν δεσμευθεί από αγοραστές.

Σημειώθηκε επίσης, επιτάχυνση των Ρυθμών Υλοποίησης Έργων Υποδομών και Κτιριακών Αναπτύξεων και υπογράφηκαν συμφωνίες για την πώληση ακινήτων με το συνολικό ποσό των εισπράξεων μέχρι 31.03.2024 στα 90 εκατ. ευρώ για τα ξενοδοχεία/branded residences στο Παράκτιο Μέτωπο (ΤΕΜΕΣ), για το Mixed Use Tower (BROOK LANE), για το Marina Residences & Club (ORILINA). 

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα Έτους 2023 ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε σχετικά:

«Όλες οι επιμέρους επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου επέδειξαν εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις. Τα Εμπορικά Κέντρα κατέγραψαν ένα ακόμα νέο ιστορικό ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας (Retail EBITDA) στα €81εκ, αυξημένη κατά 18% έναντι του 2022. Νέο ιστορικό ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας κατέγραψαν και οι Μαρίνες του Ομίλου. Εντυπωσιακές ήταν οι εξελίξεις στην ανάπτυξη του έργου στο Ελληνικό. Οι συνολικές εισπράξεις από πωλήσεις ακινήτων, από την έναρξη του έργου, έφτασαν τα €641εκ, γεγονός που οφείλεται στη σημαντικότατη ζήτηση για τις οικιστικές αναπτύξεις του έργου. Σημειώνουμε ότι το 2023 υπήρξε η πρώτη κερδοφόρα χρονιά σε λειτουργικό επίπεδο για το έργο, σε διάστημα μόλις 2,5 χρόνων από την υπογραφή της εξαγοράς των μετοχών από τη LAMDA (25.06.2021). Το Ελληνικό προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς και τα οικιστικά έργα είναι πλέον ορατά από τη Λεωφ. Ποσειδώνος.»

 

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα οικονομικά αποτελέσματα της Lamda Development.

To άρθρο Lamda Developmnet: Άλμα κερδών το 2023 – Έφτασαν στα 27 εκατ. ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button