Οικονομία

Κεραμέως στο CNN Greece: Η ανεργία έπεσε κάτω από το 8% – Έρχονται νέες αυξήσεις μισθών

Στην υποχώρηση του δείκτη ανεργίας και στις νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για αυξήσεις στους μισθούς αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην κάμερα του CNN Greece, στο πλαίσιο της 90ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Χτες 4 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου του 2026 και για πρώτη φορά σε επίπεδο τριμήνου μετά από 18 χρόνια, η χώρα έχει πέσει κάτω από το 8% στην ανεργία» σημείωσε η υπουργός.

Όπως εξήγησε, σχεδόν 8 στους 10 Έλληνες που εργάζονται εργάζονται σε δουλειές πλήρους απασχόλησης, ενώ υπάρχει και βελτίωση στις απολαβές στους μισθούς.

«Όπως ξέρετε, έχει υπάρξει μια πολύ σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 41,5% στα 650 ευρώ. Σήμερα είμαστε στα 920 ευρώ».

Ωστόσο, η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο νέων ανακοινώσεων στο μέτωπο των μισθών δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς όπως είπε θα υπάρχει και εκεί μια αύξηση της τάξης του 30%, περίπου.

«Είχε πει ο πρωθυπουργός ότι το 2027 θα ξεπεράσουμε τα 1.500 ευρώ μέσο μισθό. Το ξεπεράσαμε ένα χρόνο πιο νωρίς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button