Αθλητικά

Aκυρώθηκε η συμμετοχή του συγγραφέα Σκουράτι σε εκπομπή της Rai – Θα κατέκρινε, σε μονόλογό του, τη Μελόνι

Σε κύριο θέμα της επικαιρότητας έχει μετατραπεί στην Ιταλία ο αποκλεισμός του συγγραφέα Αντόνιο Σκουράτι από εκπομπή της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, Rai.

O Σκουράτι αναμενόταν να διαβάσει ένα μονόλογο σε εκπομπή του καναλιού Rai tre, με αναφορά στην επέτειο της ήττας του ναζισμού και του φασισμού, στις 25 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον μονόλογο του, ο Σκουράτι ανέφερε οτι «η πρωθυπουργός της χώρας, Τζόρτζια Μελόνι, έλαβε αποστάσεις από τις τραγικότερες ευθύνες του φασισμού, χωρίς να καταδικάσει, στο σύνολό της, την φασιστική εμπειρία και ρίχνοντας την ευθύνη στους ναζί, για σφαγές που οι Γερμανοί στρατιώτες διέπραξαν με άνδρες του Μουσολίνι».

Παράλληλα, ο συγγραφέας στο κείμενό του υπογράμμιζε ότι η Μελόνι δεν αναγνωρίζει τον βασικό ρόλο της αντίστασης στον φασισμό, για την αναγέννηση της χώρας, και ότι δεν αναφέρεται ποτέ στην αντιφασιστική δράση των ανταρτών “παρτιζάνων”.

Πηγές της Rai άφησαν να διαρρεύσει ότι η συμμετοχή του Σκουράτι σε εκπομπή του οργανισμού θα ερχόταν σε αντίθεση με τον κανονισμό που αφορά το δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης σε τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, σε κάθε προεκλογική περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η παρουσιάστρια της εκπομπής, Σερένα Μπορτόνε έκρινε “ακατανόηρη” την απόφαση ακύρωσης συμμετοχής του συγγραφέα.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button