ΓυναίκαΜόδα

4 κοινά λάθη στο τρέξιμο και πώς να τα διορθώσετε

Είτε έχετε εισαγάγει πρόσφατα το τρέξιμο στην καθημερινή σας ζωή είτε είναι μια αγαπημένη συνήθεια εδώ και χρόνια, όλοι είναι σε θέση να μειώσουν τις κινητικές δεξιότητες σε κάποιο σημείο.

Γιαυτό είναι σημαντικό να κάνετε έρευνα, ώστε να γνωρίζετε τα πιο συνηθισμένα λάθη και λύσεις, ειδικά αν είστε αρχάριος:

1. Δεν φοράτε παπούτσια για τρέξιμο

Το να φοράτε παλιά παπούτσια για τρέξιμο ή να φοράτε λάθος τύπο παπουτσιών αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού. Επομένως, μην διστάσετε να πάτε σε έναν ειδικό που μπορεί να αξιολογήσει το στυλ τρεξίματος και τον τύπο παπουτσιών που χρειάζεστε για να απολαύσετε με ασφάλεια κάθε προπόνηση.

Μόλις έχετε τα σωστά παπούτσια, αλλάξτε τα τακτικά ή, εάν δείτε ζημιά, βεβαιωθείτε ότι η απορρόφηση των κραδασμών μειώνεται και ο κίνδυνος τραυματισμού αυξάνεται ξανά.

2. Κάνετε πολλά πολύ νωρίς

Ειδικά εκείνοι που δεν έχουν συνηθίσει να τρέχουν μπορούν να τρέξουν πάρα πολλά χιλιόμετρα, πολύ γρήγορα ή πολύ γρήγορα. Μπορεί ακόμα να σκέφτεστε” καλύτερα”, αλλά αυτή η νοοτροπία μπορεί να προκαλέσει απώλεια ενδιαφέροντος, μειωμένα κίνητρα και τραυματισμούς όπως τα γόνατα των δρομέων.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε τις προπονήσεις σας ισορροπημένες και να τις οργανώσετε με τέτοια συχνότητα ώστε να έχετε χρόνο να ξεκουραστείτε. Σταδιακά αυξήστε τα χιλιόμετρα σας και κάντε το όχι περισσότερο από 10% την εβδομάδα.

Εάν είναι η πρώτη φορά που επιστρέφετε μετά από ένα τρέξιμο ή ένα μεγάλο διάλειμμα, ξεκινήστε πρώτα με το περπάτημα και μετά προχωρήστε στο πρόγραμμα περπατήματος. Πάρτε τουλάχιστον 1 ημέρα ανάπαυσης, γνωστή ως “ημέρα ανάπαυσης” κάθε εβδομάδα, καθώς είναι σημαντική για τον αποκεφαλισμό των μυών και την πρόληψη τραυματισμών.

3. Κάντε ένα μακρύ βήμα καθώς τρέχετε

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που προκαλούν τραυματισμούς είναι να κάνετε ένα μακρύ βήμα ή “υπερβολικό” ως όρος που χρησιμοποιείται στα αγγλικά όταν το πόδι σας προσγειώνεται πολύ μπροστά από το κέντρο βάρους του σώματός σας.

Μερικοί άνθρωποι υποθέτουν ότι ένα μεγαλύτερο βήμα θα αυξήσει την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας σας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει στην πράξη.

Για να το διορθώσετε, δοκιμάστε να τρέξετε τα πόδια σας, προσγειώνοντας στο έδαφος, ακριβώς κάτω από το σώμα σας σε κάθε βήμα. Οι σύντομες και χαμηλές κινήσεις των χεριών θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το βάδισμα και τον συντονισμό σας.

4. Τα χέρια σας δεν είναι στη σωστή θέση

Μερικοί δρομείς τείνουν να κινούν υπερβολικά τα χέρια τους και δεν μπορούν να αναπνεύσουν αποτελεσματικά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση. Άλλοι. μπορεί να έχουν σηκώσει το στήθος τους πολύ ψηλά, ειδικά όταν είναι κουρασμένοι.

Αλλά στην πραγματικότητα, όταν κρατάτε τα χέρια σας με αυτόν τον τρόπο, κουράζεστε περισσότερο και αρχίζετε να αισθάνεστε ένταση και σφίξιμο στους ώμους και το λαιμό σας.

Οι βραχίονες πρέπει να είναι υπό γωνία 90 μοιρών και οι αγκώνες να βρίσκονται στα πλάγια. Οι κινήσεις πρέπει να εκτελούνται όχι στους αγκώνες, αλλά στους ώμους, κουνώντας εμπρός και πίσω. Φανταστείτε μια κάθετη γραμμή που χωρίζει το σώμα σας στο μισό, τα χέρια σας δεν πρέπει να υπερβαίνουν αυτό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button