ΓυναίκαΜόδα

Το νέο βίντεο του Υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού

Ένα νέο βίντεο δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας στο πλαίσιο εθνικής εκστρατείας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και του εκφοβισμού για τα παιδιά που θέλουν να ξεφύγουν από τον εκφοβισμό αλλά δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Τώρα τα παιδιά έχουν ένα εργαλείο στα χέρια τους για να αντιμετωπίσουν μόνιμα αυτό που έχει συμβεί: την πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr.

Το βίντεο περιγράφει λεπτομερώς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να υποβάλουν καταγγελία (μαθητές, γονείς/κηδεμόνες).

Τα προσωπικά δεδομένα ακολουθούνται από ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις ανοικτού τύπου. Επίσης, υπάρχει χώρος για πρόσθετο υλικό, εάν υπάρχει.

Μετά την υποβολή της έκθεσης, αρχίζει η διαχείριση από την αρμόδια αρχή και ο χρήστης ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή για την πρόοδο της διαδικασίας.

Αυτό το σύντομο και χρήσιμο βίντεο καταλήγει με μια προτροπή προς τους μαθητές που έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού: “Δεν χρειάζεται να ανέχεστε τον εκφοβισμό. Δεν χρειάζεται να ανέχεστε τον εκφοβισμό. Μπορείτε να το κάνετε”.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button