Τεχνολογία

Το Άσυλο Ανιάτων φιλοξένησε τους εθελοντές της Praktiker Hellas «Prakticares»!

Το Άσυλο Ανιάτων επέλεξε να ενισχύσει για μία ακόμη φορά η ομάδα της Praktiker Hellas, προσφέροντας εθελοντικά εργασίες κήπου και δημιουργικής απασχόλησης για τους ωφελούμενους. Η εθελοντική δράση των «Prakticares» υλοποιήθηκε τη Δευτέρα, 29 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων στην Κυψέλη.

Οι εθελοντές της Praktiker μαζί με το επιστημονικό προσωπικό του Ασύλου Ανιάτων και με κύριους πρωταγωνιστές τους ωφελούμενους του Ιδρύματος, καθάρισαν τον όμορφο κήπο του Ασύλου με σκοπό να τον καταστήσουν βιώσιμο και προσιτό. Η καθαριότητα και φροντίδα του κήπου έγινε με γάντια εργασίας, ψαλίδια κλαδέματος, σακούλες απορριμμάτων και τσουγκράνες της Praktiker Hellas, η οποία δώρισε όλα τα εργαλεία στο Άσυλο. Μετά τον καθαρισμό, η εθελοντική ομάδα της εταιρείας συμμετείχε σε ψυχοεκπαιδευτική δράση ζωγραφικής του Ασύλου, προσφέροντας χαρά στους ωφελούμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Praktiker Hellas υλοποιεί δράσεις με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας με γνώμονα τόσο τη Συμπερίληψη & την Προσβασιμότητα, όσο και την Περιβαλλοντική της Υπόσχεση, επενδύοντας σε πόρους και δημιουργώντας σημαντικές συνεργασίες για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων κυρία Ιωάννα Ηλιάδη δήλωσε σχετικά: «Η Praktiker Hellas στέκεται με συνέπεια στο πλευρό του Ασύλου Ανιάτων επί σειρά ετών με σημαντικές ενέργειες που έχουν βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ωφελούμενων του Ιδρύματος. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές της Praktiker, οι οποίοι εμπιστεύονται το έργο του Ασύλου και προσφέρουν τον χρόνο και τη θετική τους ενέργεια στους ωφελούμενούς μας. Θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοί στις εγκαταστάσεις μας!».

Λίγα λόγια για το Άσυλο Ανιάτων

Είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Το 1972, ίδρυσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ), που εδρεύει στην  Κυψέλη με στόχο την περίθαλψη ατόμων με παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η δομή αυτή αποτελεί πρότυπο για την δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα στον τόπο μας, προσφέρει στους ωφελούμενούς της, 24ωρη υποστήριξη και απασχολεί 110 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων (ιατρούς, φυσίατρους, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμους, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό).

Σκοπός του είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των συνανθρώπων μας με χρόνια νοσήματα. Στο σύνολο των 130 χρόνων λειτουργίας του, έχει φροντίσει και περιθάλψει με στοργή περισσότερους από 8.500 συνανθρώπους μας ΑμεΑ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button