Πολιτική

Κασσελάκης από τη Θεσσαλονίκη: Ο Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη από Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό αλλά και από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη «έχω ένα σαφές και λιτό μήνυμα προς τον πρωθυπουργό. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι διμερής. Αν συνεχίζετε να την θεωρείτε προδοτική, έχετε έναν μόνο δρόμο, αυτό που λένε τα στελέχη σας. Αν το VMRO μας την ευκαιρία, θα ακυρώσουμε τη συμφωνία.

Το ίδιο επιθυμούν και οι δήθεν μακεδονομάχοι που κατεβάζατε στον δρόμο. Ιδού τα Σκόπια, πηγαίνετε να δούμε αλλά δεν το κάνετε. Ξέρετε γιατί; Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αυτή που επιθυμούσατε ως παράταξη αλλά τότε ο Γκρουέφκσι δεν δεχόταν με τίποτα να κάνει τόσες παραχωρήσεις όπως έκανε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στον Αλέξη Τσίπρα και στον Νίκο Κοτζιά».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αυτή είναι αλήθεια. Αφού σκοπεύετε να την τηρήσετε ως εθνικά επωφελή, υπάρχουν δύο ηθικά προαπαιτούμενα: Να ζητήστε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το μίσος, τον διχασμό, τη μισαλλοδοξία που εκθρέψατε προκειμένου για να κερδίσετε την καρέκλα του πρωθυπουργού, φωνάζοντας κατά μίας συμφωνίας που συμφωνούσατε.

Να ζητήστε συγγνώμη από δύο ανθρώπους που τους κολλήσατε τη ρετσινιά του εθνικού μειοδότη την ώρα που έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον. Τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά. Είναι ηθικές προϋποθέσεις αυτές και δεν τρέφω αυταπάτες ότι θα το κάνετε».

Ακόμη ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τα Τέμπη:  «Είναι εθνική ντροπή ο τρόπος συγκάλυψης στα Τέμπη. Ραγδαίες εξελίξεις στο έγκλημα των Τεμπών όμως δυστυχώς περνούν στα μονόστηλα των εφημερίδων και στα ψηλά των ειδήσεων. Γιατί πρέπει να γίνει ό,τι και πέρυσι. Τον μήνα των εκλογών δεν μιλάμε για τα Τέμπη, απαγορεύεται. Ο σκοπός είναι ιερός. Να στηριχτεί ένας πρωθυπουργός που ταΐζει ένα γιγάντιο και γιγαντιαίο σύστημα προπαγάνδας. Είναι προσωπική μας δέσμευση στα οικογένειες των θυμάτων. Μπορεί να μπάζωσαν, μπορεί να μόνταραν, μπορεί να έθαψαν στοιχεία αλλά εμείς, η κοινωνία, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Δεν θα πετύχουν τη συγκάλυψη. Όσα στοιχεία δεν τα έσβησαν, θα βγουν στο φως. Όσος χρόνος και κόπος αν χρειαστεί. Το χρωστάμε στην αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού. Τόνοι εύφλεκτου υλικού υπήρχαν στην εμπορική αμαξοστοιχία σύμφωνα με νέα στοιχεία. Είναι αυτό που ο πρωθυπουργός της χώρας αποκαλούσε θεωρεία συνωμοσίας και διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό ότι η εμπορική αμαξοστοιχία δεν περιείχε εύφλεκτα υλικά. Εκείνη η συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Σταύρο Θεοδωράκη ήταν όλη ένα ψέμα. Βγήκε μπροστά στον συντετριμμένο ελληνικό λαό, μπροστά στις οικογένειες που θρηνούσαν, για να τους πει απροκάλυπτα ψέματα».

.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button