Τεχνολογία

Γαλλία: Ένοπλη επίθεση σε αστυνομικό όχημα που μετέφερε κρατούμενο

Ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικού οχήματος, που μετέφερε κρατούμενο, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον δύο αστυνομικών το μεσημέρι της Τρίτης, 14 Μαΐου, στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κρατούμενος δραπέτευσε, ενώ γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι και άλλοι αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ομάδα ατόμων, που επέβαινε σε δύο αυτοκίνητα, τη στιγμή που το αστυνομικό όχημα ήταν σταματημένο σε σταθμό διοδίων μεταξύ των πόλεων Ρουέν και Εβρέ. Ένα από αυτά τα οχήματα βρέθηκε λίγο μετά τα γεγονότα, «απανθρακωμένο», ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι εγκληματίες τράπηκαν σε φυγή και ότι ένας από αυτούς έχει τραυματιστεί.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Eρίκ Ντιπόν Μορετί, δήλωσε ότι εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι εγκληματίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, έγραψε ότι η επίθεση «είναι ένα σοκ για όλους μας (…). Γίνονται τα πάντα για να βρεθούν οι δράστες αυτού του εγκλήματος ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη στο όνομα του γαλλικού λαού. Θα είμαστε αμείλικτοι».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button