Τεχνολογία

Σήμερα απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι χούλιγκαν για την δολοφονία Λυγγερίδη

Απολογήθηκαν οι τριάντα ένας από τους 67 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Ρέντη, όπου δολοφονήθηκε ο αστυνομικός των ΜΑΤ Γιώργος Λυγγερίδης. Επτά προφυλακίστηκαν και οι υπόλοιποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σήμερα απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι.

Ο έκτος που προφυλακίστηκε είναι 33χρονος, κάτοικος Γερμανίας κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία στη δολοφονία. Αρνείται κατηγορηματικά ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ απορρίπτει μετ’ επιτάσεως την κατηγορία ότι είναι ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Λυγγερίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των 7 που προφυλακίστηκαν για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της αθλητικής βίας είναι ο 31χρονος, γνωστός στις αρχές ως «Κοκός». Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου καθώς αυτοτραυματίστηκε στα χέρια στο άκουσμα ότι δεν θα αφεθεί ελεύθερος. Ο 31χρονος έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και καταδίκες για ρατσιστική επίθεση. Προφυλακίστηκε και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ, γνωστός με το προσωνύμιο «Όμλε», ο οποίος αρνείται όσα του αποδίδονται, πλην όμως Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Συνολικά αφέθηκαν ελεύθεροι 24 εκ των συλληφθέντων, μεταξύ αυτών και ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου 18χρονου, ο οποίος θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε να παρακολουθεί αγώνες.

Τι είπε ο 16χρονος στην απολογία του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ανήλικος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι πρώτη φορά έπιασε στα χέρια του ναυτική φωτοβολίδα και όταν κατάλαβε πόσο επικίνδυνη είναι την έριξε κάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 16χρονος μεταξύ άλλων φέρεται να είπε: «Ξαφνικά μετά από το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Στην προσπάθειά μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου που βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από εμένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα. Πρώτη φορά στην ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα. Δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο, φοβήθηκα. Αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button