Τεχνολογία

Προς αυστηροποίηση των ποινών κινείται το Κοινοβούλιο μετά την επίθεση Φλώρου σε Γραμμένο

Στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης των ποινών για περιστατικά ανάλογα με αυτό που σημειώθηκε με τον Κωνσταντίνο Φλώρο, κινείται πλέον η Βουλή και ήδη εξετάζονται οι παράμετροι και οι άξονες που θα κινηθεί το νέο «ποινολόγιο», έτσι ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον.

Κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν ότι ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε ένα τέτοιο περιστατικό αλλά και μια ανάλογη αντίδραση και αντιμετώπιση. Για πρώτη φορά κρατήθηκε βουλευτής και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου και παρέμεινε μέχρι να οδηγηθεί στον ανακριτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Βουλής μόλις έμαθε για το γεγονός έδωσε εντολή να μην φύγει από τη Βουλή ο δράστης βουλευτής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για το θέμα των χυδαίων εκφράσεων που ακούστηκαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν υπάρχουν πρακτικά γιατί τα μικρόφωνα ήταν κλειστά. To θέμα των ύβρεων που ακούστηκαν θα απασχολήσει την επιτροπή Κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα που ενεργοποιήθηκε, πριν την μετατροπή του το 2019, προέβλεπε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων του εκάστοτε δράστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button