Οικονομία

«Παράθυρο» διεύρυνσης του προγράμματος «Σπίτι μου» και βελτίωσης του «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»

Θα καλέσουμε τις τράπεζες να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού κυρίως στην παροχή επιτοκίων προς τα νέα ζευγάρια, σημείωσε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, στο συνέδριο για το δημογραφικό, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα (23.05.24).

Ειναι μία καλή αρχή, το πρόγραμμα “Σπίτι Μου” ανέφερε η κα Ζαχαράκη, είτε να διευρύνουμε τα υπάρχοντα προγράμματα, είτε να παροτρύνουμε τον τραπεζικό τομέα να συμβάλλει.

Επεξεργαζόμαστε βελτίωση του “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” και μην αποκλείετε νέες ανακοινώσεις μέσα στη χρονιά, σημείωσε η ίδια. 

Είμαστε θετικά διακείμενοι στο κομμάτι των φορολοελαφρύνσεων και πρέπει να δούμε που πρέπει να γίνει, τόνισε η κα Ζαχαράκη.

Πάνω από 84.200 νέες γυναίκες έχουν ενταχθεί σε προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ.  Η ίδια τόνισε πως 34.400 γυναίκες  έχουν ενταχθεί σε προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης.

Μέχρι το 2026, θα ενσωματώσει κοινοτική οδηγία η κυβέρνηση για τη μισθολογική εξίσωσης ανδρών – γυναικών και μία ακόμη για αύξηση 40% στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών. 

Νέο στεγαστικό προϊόν για τα ανατολικά σύνορα, για οικογένειες με τρία και πάνω παιδιά με επιτόκιο 1% για όλη τη διάρκεια του δανείου. Θα προβλέπεται  σταθερό ποσό δόσης κάτω από 300 ευρω ανά 100.000 ευρώ, χωρίς οι οικογένειες να έχουν αβεβαιότητα της δόσης στο μέλλον, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φαίδων Καραβίας. 

Είμαστε σε προχωρημένες  να διευρύνουμε τις οικογένειες των εργαζομένων της τράπεζας, καθώς σχεδιάζουμε ένα νέο επίδομα εφάπαξ, πολύ σημαντικό ποσό, για 3ο ή 4ο παιδί.  

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button