Αθλητικά

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 85-83: Ήττα μετά από «θρίλερ» και 2-1 για τους Ισραηλινούς στα πλέι οφ της Euroleague

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε κακό ματς στο Βελιγράδι, αλλά με μία ανεπανάληπτη αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, έκανε “θρίλερ” το ματς, για να “λυγίσει” με 85-83 στο φινάλε, επιτρέποντας το 2-1 των Ισραηλινών στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague.

Με τους Μπράουν και Νίμπο να είναι ασταμάτητοι, η Μακάμπι Τελ Αβίβ βρέθηκε να προηγείται και με 18 πόντους διαφορά στο ματς και είχε διψήφιο προβάδισμα και στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά Ναν, Λεσόρ και Παπαπέτρου έφεραν τον Παναθηναϊκό ακόμη και στην ισοπαλία με 83-83. Ακολούθησε ένα λάθος των διαιτητών με τζάμπολ και επίθεση για τους Ισραηλινούς, στην οποία ο Μπράουν με βολές, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, αφού ο Ναν αστόχησε σε τρίποντο νίκης.

Η ομάδα του Κάτας έκανε έτσι το 2-1 στα πλέι οφ της Euroleague και έβαλε τους “πράσινους” με την… πλάτη στον τοίχο για την πρόκριση στο Final 4, αφού χρειάζονται πλέον ένα 2/2.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι, με τον Γκριγκόνις να μην μπορεί να μαρκάρει τον Κόλσον και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να προηγείται με 7-0, παίρνοντας από την αρχή το προβάδισμα στον αγώνα. Η είσοδος του Παπαπέτρου βελτίωσε αμυντικά τους “πράσινους”, αλλά στην επίθεση η εικόνα ήταν χειρότερη, με τον Ναν να είναι απόλυτα άστοχος. Κάπως έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 23-11.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκό βελτιώθηκε επιθετικά, με τον Βιλντόσα να δίνει πόντους από τον πάγκο, αλλά η Μακάμπι είχε νέο ξέσπασμα μετά το πεντάλεπτο και “εκτόξευσε” τη διαφορά στο +15 (44-29). Ο Ναν επέστρεψε όμως στο παιχνίδι πιο… ζεστός και με δικό του buzzer beater τρίποντο, η ομάδα του Αταμάν “μάζεψε” το σκορ στο 46-37 του ημιχρόνου.

Με καλάθι του Παπαπέτρου, οι “πράσινοι” μείωσαν και στους 7 πόντους, αλλά ακολούθησε 10-0 σερί της Μακάμπι για να ξεφύγει ξανά στο σκορ. Οι Ισραηλινοί έφθασαν μέχρι και στο +18, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει λύσεις ούτε στην επίθεση, ούτε στην άμυνα, όπου ο Νίμπο έκανε “πάρτι” μέσα στη ρακέτα, φθάνοντας τους 16 πόντους σε αυτό το διάστημα. Η περίοδος ολοκληρώθηκε όμως με 67-56 με ένα μίνι σερί των “πρασίνων” στο φινάλε.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Μακάμπι έδειξε να ελέγχει τον αγώνα, έχοντας σταθερά διψήφια διαφορά μέχρι και τα τελευταία λεπτά. Ο Παναθηναϊκός “έτρεξε” όμως ένα φοβερό σερί στη συνέχεια για να φθάσει ακόμη και στο 83-83. Μία χαμένη επίθεση όμως και ένα τζάμπολ των διαιτητών μετά από video σε τάπα του Λεσόρ, επέτρεψαν στον Μπράουν να κερδίσει ένα φάουλ και βολές για το 85-83. Ακολούθησε προσπάθεια για buzzer beater τρίποντο από τον Ναν, ο οποίος αστόχησε όμως και ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο τρίτο παιχνίδι των πλέι οφ της Euroleague.

To άρθρο Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 85-83: Ήττα μετά από «θρίλερ» και 2-1 για τους Ισραηλινούς στα πλέι οφ της Euroleague δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button