Τεχνολογία

Η SKY express ενισχύει τον στόλο της κατά 17% και πετάει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με ολοκαίνουργια αεροσκάφη

Με μέσο όρο ηλικίας 1,6 έτη για τα αεροσκάφη τύπου ATR 72-600 και 3,1 έτη για τα Airbusneo, η SKY express διατηρεί το προνόμιο του νεότερου στόλου στην Ελλάδα και ενός από τους πιο περιβαλλοντικά φιλικούς στην Ευρώπη. Η σημαντική ανάπτυξη που παρουσιάζει η εταιρεία αντανακλάται στην αύξηση του αριθμού των αεροσκαφών, που πλέον ανέρχονται στα 27, ποσοστό αύξησης 17% για το 2024. Ειδικότερα:

  • Α321neo x 2
  • A320neo x 10
  • Α320ceo x 1
  • ΑΤΡ72-600 x 10
  • ATR2-500 x 4

Τα Airbus του στόλου της SKY express φέρουν κινητήρα CFM LEAP-1A. Πρόκειται για στρατηγική επιλογή κι επένδυση της εταιρείας, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος κινητήρα συνδέεται με αποδεδειγμένη αξιοπιστία και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην κατηγορία του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  • 20% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου και παραγωγή λιγότερων CO2 ρύπων
  • 50% λιγότερες εκπομπές NOx
  • 50% μικρότερο αποτύπωμα θορύβου

Τα αεροσκάφη ATR της SKY express, προσφέρουν την απαραίτητη ευελιξία που απαιτείται σε πολλά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Επιπλέον, με 45% λιγότερα καύσιμα, άρα και ρύπους, και με τις εκπομπές CO2 45% λιγότερες συγκριτικά με τα regional jets, η SKY express συνδέει τόσο τα ελληνικά νησιά, όσο και τους άλλους προορισμούς εσωτερικού με τρόπο σύγχρονο και βιώσιμο.

Η εταιρεία έχει ανανεώσει τον στόλο των ATR αεροσκαφών της και, πλέον, ο μέσος όρος ηλικίας τους δεν ξεπερνά τα 1,6 έτη. Με τον τρόπο αυτό, η SKY express υπόσχεται σε όλους τους επιβάτες, που θα επιλέξουν να επισκεφθούν κάποιον από τους 33 ελληνικούς προορισμούς του δικτύου της, ότι θα ταξιδέψουν με ολοκαίνουργιο αεροπλάνο! Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στον Απρίλιο, η εταιρεία παρέλαβε ένα ακόμη ATR 72-600, το SX-TFI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το 2024 η SKY express, ειδικά για τους δημοφιλείς ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς, όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Επτάνησα, ενισχύει το εγχώριο τουριστικό προϊόν προσφέροντας επιπλέον θέσεις, αύξηση που αγγίζει το 11%.

Οι αυξημένες δυνατότητες του ολοκαίνουργιου στόλου της SKY express αποτελούν σημαντικό πλεονέκτημα για τους ανθρώπους της εταιρείας και ενισχύουν την ταξιδιωτική εμπειρία του επιβατικού κοινού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button