Οικονομία

Λίβανος: Γιατί οι Βρυξέλλες έδωσαν 1 δισ. ευρώ στην 3η πιο «άθλια» οικονομία στον κόσμο

Στη δεινή οικονομική κατάσταση του Λίβανου, ο οποίος συνορεύει στα νότια του με το Ισραήλ βρισκόμενο, παράλληλα σε στρατιωτική ένταση μαζί του, οφείλεται το πακέτο 1 δισ. ευρώ το οποίο ανακοίνωσε σήμερα (2.5.2024) η Κομισιόν.

Πιο συγκεκριμένα, στο backround της στήριξης της Κομισιόν βρίσκονται σοκαριστικά στοιχεία για την οικονομία του Λίβανου.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα ενημερωτικά σημειώματα του γραφείου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Λίβανο, πληθωρισμός συνεχίζει να παραμένει υψηλός, με ετήσιο ρυθμό 177,25% (από τον Ιανουάριο του 2023 έως τον Ιανουάριο του 2024) και 2,87% μόνο για τον Ιανουάριο του 2024, σύμφωνα με την Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία (CAS) .

Η λίρα του Λιβάνου βρέθηκε στην κορυφή του καταλόγου των νομισμάτων με τις χειρότερες επιδόσεις φέτος, σημειώνοντας πτώση άνω του 83% έναντι του δολαρίου, ακολουθούμενη από τη λίρα της Νιγηρίας με πτώση σχεδόν 42% από τις αρχές του 2024.

Ο Λίβανος ανέβηκε στην τρίτη θέση μεταξύ των χωρών με τις πιο «άθλιες» οικονομίες, σύμφωνα με τον δείκτη Hanke Misery Index 2023 (HAMI), με βαθμολογία 266,1. Ο Λίβανος ακολουθεί την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα και προηγείται της Συρίας στην 4η θέση.

To άρθρο Λίβανος: Γιατί οι Βρυξέλλες έδωσαν 1 δισ. ευρώ στην 3η πιο «άθλια» οικονομία στον κόσμο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button