Τεχνολογία

Παρέμβαση της φοιτητικής ομάδας του Ρουβίκωνα έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία

Μέλη της φοιτητικής ομάδας του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν παρέμβαση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, την Τρίτη 30 Απριλίου, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης και τις φοιτητικές κινητοποιήσεις καταλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή των μελών της οργάνωσης που συμμετείχαν στην παρέμβαση, οι οποίοι ακόμα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα σχετικά:

«Τα αιματηρά γεγονότα 200 και πλέον ημερών και η δολοφονία 30 χιλιάδων και πλέον αμάχων στην Παλαιστίνη από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και τη συνενοχή και συνεργασία και των υπόλοιπων δυτικών κρατών, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού, τα χαρακτηρίζει μία και μόνο λέξη. ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα όσο κι αν προσπαθεί η ελληνική κυβέρνηση και τα φερέφωνα της να την διαστρεβλώσουν. Μια γενοκτονία την οποία η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει άμεσα, καθώς, πέρα από την αισχρή προπαγάνδα, η φρεγάτα «Ύδρα» αλωνίζει εδώ και καιρό στον Κόλπο του Άντεν συμμετέχοντας ενεργά στο πολεμικό μέτωπο με τους Χούθι, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση παραχωρεί γη και ύδωρ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ για τη μεταφορά μεταξύ άλλων και πολεμικού εξοπλισμού σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, με την ελληνική επικράτεια να λειτουργεί ως ένας πρώτης τάξεως ορμητήριο μαζικής παραγωγής θανάτων, εξυπηρετώντας τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της Δύσης και τις μπίζνες κάθε είδους κεφαλαιοκράτη. Όσες δηλώσεις περί δικαιώματος στην αυτοάμυνα και να κάνει ο Μητσοτάκης και ο Άδωνις περί δύσκολης στιγμής του Ισραήλ, έμελε να ρεζιλευτούν τόσο από τις αναφορές για προσπάθειες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδόσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του εγκληματία-φασίστα Νετανιάχου όσο και από τη στάση σύσσωμου του προοδευτικού κόσμου διεθνώς, ο οποίος τάσσεται ομόφωνα υπέρ της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης και της άμεσης κατάπαυσης πυρός. Γνωρίζοντας πως η μόνη σωστή πλευρά της ιστορίας είναι αυτή στη μεριά των Παλαιστινίων, αλλά και εκείνων των Εβραίων που δεν δέχονται να διαπράττονται στο όνομά τους μαζικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτής στέκεται αυτονόητα και το πιο ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας, η νεολαία. Η ελληνική κυβέρνηση τόσον καιρό λασπολογούσε και λοιδορούσε τους φοιτητές που τάχθηκαν με κινητοποιήσεις και καταλήψεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, έβαλε κάθε μέσο για να ενισχύσει το αφήγημα περί “ελληνικού φαινομένου καταλήψεων” και ταυτόχρονα προσπάθησε μανιασμένα να επιβάλει την τρομολαγνία. Στα πλαίσια αυτά της καταστολής,ακόμα και έπειτα την σήμανση λήξης των καταλήψεων, αποκορύφωμα υπήρξε η μαφιόζικη έφοδος εξοπλισμένων αστυνομικών δυνάμεων στο σπίτι μέλους του φοιτητικού συλλόγου σχολής του πανεπιστημίου του Ρεθύμνου με πρόφαση “κάποια συνθήματα-γκράφιτι υπέρ της Παλαιστίνης”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προπαγάνδα όμως περί ελληνικού φαινομένου φάνηκε να καταρρέει ολοσχερώς, μετά το ντόμινο καταλήψεων που έχει ξεσπάσει στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ (Κολούμπια, Γέιλ, Βοστώνη κ.α.), αυτά των “αρίστων” που το ελληνικό κράτος μοχθεί τόσο πολύ να φέρει και εδώ για να σταματήσει πια η ανομία και να λειτουργήσει εύρυθμα η πανεπιστημιακή κοινότητα(!). Σε όλο και περισσότερα αμερικάνικα πανεπιστήμια διαδραματίζονται πολυήμερες μαχητικές διαμαρτυρίες και κατασκηνώσεις-καταλήψεις εντός των πανεπιστημιακών και άλλων δημόσιων χώρων, με τις οποίες φοιτητές και φοιτήτριες υψώνουν φωνή και ανάστημα ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, και ζητούν την άμεση παύση οποιασδήποτε συνεργασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με τα πολεμικά επιτελεία του ισραηλινού κράτους. Το μόνο ελληνικό, ή μάλλον παγκόσμιο φαινόμενο που καταγράφηκε στις ΗΠΑ τελικά ήταν η κρατική βία και οι ξυλοδαρμοί από τις δυνάμεις καταστολής, ιδιαίτερα στο πανεπιστήμιο της Κολούμπια, με τις συλλήψεις σε βάρος φοιτητών και καθηγητών να ξεπερνούν τις 200, ενώ οι πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων έχουν προχωρήσει στην αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας πολλών φοιτητών, στην απαγόρευση της εισόδου τους στην πανεπιστημιούπολη, στην έξωσή τους από τις εστίες και την κατάσχεση αντικειμένων τους που άφησαν στην κατασκήνωση. Φαινόμενα που δειλά δειλά κάνουν την εμφάνισή τους και στους εδώ παενεπιστημιακούς χώρους, παίρνοντας παράδειγμα από την χώρα “της ελευθερίας και της προόδου”, όπως θέλουν να λένε τις ΗΠΑ. Είναι γνωστό, ωστόσο, πως πολλά από πανεπιστήμια αυτού του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού κέντρου εν πολλοίς λειτουργούν ως αρωγοί διαφόρων πολεμικών βιομηχανιών και εθνικών στρατών, μεταξύ αυτών και του ισραηλινού. Πώς “η πρόοδος και η ελευθερία” συνάδουν με τη συμμετοχή στο σχεδιασμό και την εκτέλεση ενός μαζικού ματοκυλίσματος ενός λαού, εν προκειμένω του παλαιστινιακού, αλλά όχι μόνο αυτού, είναι κάτι που δεν περιμένουμε να μας το απαντήσει καμία εξουσία αυτού του κόσμου. Στη μαζική παραγωγή θανάτων αμάχων πάντως, οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, τα περιφερειακά τσιράκια τους, όπως το ελληνικό κράτος, και το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ αριστεύουν.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες με τις μαζικές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις των φοιτητών στις ΗΠΑ, που ξυπνούν μνήμες από αντίστοιχες κινητοποιήσεις το ’68 ενάντια στον πόλεμο στο Βιετνάμ. Η συνθήκη αυτή δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις για την ανάδυση ενός πραγματικά μεγάλου, μαζικού και ανυποχώρητου αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος μέσα στην καρδιά του κτήνους, από τα ίδια του τα σπλάχνα.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button