Τεχνολογία

Κατέβασαν με drone βόμβα για να κάψουν επιχείρηση στην Κρήτη

Τυφλό «χτύπημα» δέχτηκε επιχείρηση ζωοτροφών στην Κρήτη το Σαββατόβραδο καθώς άγνωστοι κατέβασαν με drone εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στην επιχείρηση με χρονόμετρα προκειμένου να προκαλέσουν όπως όλα δείχνουν με την πρόθεση των δραστών καταστροφή στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Πρόκειται για την επιχείρηση ΒΙΟΖΩΕΛ που οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης κατέγραψαν στη διάρκεια της νύχτα του Σαββάτου ένα drone που κατέβηκε μέσα στην επιχείρηση και απευλευθερώθηκε ένα μπουκάλι με εύφλεκτη ύλη και χρονόμετρο που ευτυχώς δεν ανατινάχτηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί της Κυριακής ο πρώτος υπάλληλος είδε από μάκρυα ότι στον αύλειο χώρο των εγκαταστάσεων της ΒΙΟΖΩΕΛ αυτή τη φορά στο χωριό Μαργαρίτες βρισκόταν ένα περίεργο μαύρο αντικείμενο.

Πλησίασε και αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για εμπρηστικό μηχανισμό τύπου… μολότοφ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδοποιήθηκαν οι αρχές ενώ στο εργοστάσιο στις Μαργαρίτες έφτασε και πυροτεχνουργός από τα Χανιά.

Σύμφωνα με τον πυροτεχνουργό πρόκειται για ερασιτεχνικό εκρηκτικό μηχανισμό καθώς το μπουκάλι περιείχε πετρέλαιο και δεν υπήρχε πυροκροτητής. Για την ανάφλεξή του θα έπρεπε είτε κάποιος να του βάλει φωτιά είτε να αρπάξει πέφτοντας από το drone.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας είχε πραγματοποιηθεί νυχτερινή επιδρομή από άγνωστους με όπλα στις νέες εγκαταστάσεις της Επιχείρησης στο Μεσοχωριό του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων στην Π.Ε Ηρακλείου. Τότε η επίθεση έγινε με όπλα πυροβολώντας και προκαλώντας ζημιές τόσο στο κτήριο όσο και τον εξοπλισμό της επιχείρησης. Σφαίρες τρύπησαν δεξαμενές προοριζόμενες για ελαιόλαδο και πάνελ κτηρίων προκαλώντας σοβαρές ζημιές αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Οι άγνωστοι τότε γάζωσαν την επιχείρηση από την πίσω πλευρά, πατώντας πάνω σε ένα τοιχίο. Εικάζεται ότι οι δράστες δεν εισήλθαν εντός του περιφραγμένου χώρου αλλά άνοιξαν πυρ από το τοιχίο και διέφυγαν από αγροτικό δρόμο πίσω από την επιχείρηση ανάμεσα στα λιόφυτα της περιοχής.

Πηγή: neakriti.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button