Τεχνολογία

Θάνατος Ισραηλινού ομήρου της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινός όμηρος στη Λωρίδα της Γάζας αφότου ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς επιτέθηκε σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου κηρύχθηκε επίσημα νεκρός, ανακοίνωσαν σήμερα οι ισραηλινές αρχές και οικείοι του.

Ο Ντρορ Ορ, 49 ετών, σκοτώθηκε αυθημερόν, όμως το πτώμα του παραμένει στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου, τόνισε σε ανακοίνωσή του το κιμπούτς Μπεερί, όπου ζούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη κοινότητα συγκαταλέγεται σ’ αυτές που υπέστησαν τα βαρύτερα χτυπήματα στην επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Η σύζυγός του Γιονάτ επίσης σκοτώθηκε στην επίθεση, ενώ δυο από τα τρία παιδιά του ζευγαριού, ο Νόαμ και η Άλμα, 17 και 13 ετών αντίστοιχα, απήχθησαν και απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός για μια εβδομάδα στα τέλη του Νοεμβρίου.

«Έχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι ο Ντρορ Ορ, που απήχθη από τη Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, δολοφονήθηκε και το πτώμα του κρατείται στη Γάζα», ανέφερε η ισραηλινή κυβέρνηση μέσω X, προσθέτοντας πως τα παιδιά του, η Άλμα, ο Νόαμ και ο αδελφός τους Γιαχλί, είναι πλέον ορφανά.

Η είδηση του θανάτου του Ντορ Ορ έρχεται στο φως καθώς οι χώρες που μεσολαβούν —το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ— αναμένουν την απάντηση της Χαμάς στην πιο πρόσφατη πρόταση για νέα κατάπαυση του πυρός, που θα συνοδευτεί από την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων.

Η ανακωχή μιας εβδομάδας στα τέλη Νοεμβρίου επέτρεψε να απελευθερωθούν 105 όμηροι, συμπεριλαμβανομένων 80 Ισραηλινών και ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 240 Παλαιστινίων που κρατούνταν στο Ισραήλ. Και στη μια και στην άλλη πλευρά, επρόκειτο κυρίως για γυναίκες και παιδιά.

Ο πόλεμος ξέσπασε όταν στην άνευ προηγουμένου έφοδο που εξαπέλυσε ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου έχασαν τη ζωή τους 1.170 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένο σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα.

Άλλοι 250 και πλέον άνθρωποι απήχθησαν και οδηγήθηκαν στον παλαιστινιακό θύλακο. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, 129 από αυτούς παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά τουλάχιστον 35 πιστεύεται πως είναι νεκροί.

Στην ευρεία στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε το Ισραήλ σε αντίποινα στον παλαιστινιακό θύλακο, υποσχόμενο να αφανίσει τη Χαμάς, έχασαν τη ζωή τους κάπου 34.600 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button