ΓυναίκαΜόδα

Κατερίνα Παναγοπούλου για τα αρνητικά σχόλια στα social media: «Aυτή τη χάρη δεν θα τους την κάνω…»

Η Κατερίνα Παναγοπούλου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό “Vita”.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σχέση που έχει με τα social media και αποκάλυψε τον τρόπο που διαχειρίζεται τα αρνητικά σχόλια που δέχεται.

Βρίσκετε πάντα χρόνο να ασχοληθείτε με τα social media, εκφράζοντας τις απόψεις σας για πρόσωπα και καταστάσεις της επικαιρότητας. Το θεωρείτε θεμιτό, μιας και είστε δημόσιο πρόσωπο;

Κατά τη γνώμη μου, οφείλω να εκφράζω ειλικρινά τις απόψεις μου και να λέω τη δική μου αλήθεια. Μην μπερδεύουμε την αντικειμενικότητα με την ουδετερότητα. Αυτό που με ενοχλεί πολύ είναι ο λαϊκισμός. Πιστεύω πως είναι η μεγαλύτερη πληγή στο δημόσιο διάλογο. Και αντιδημοφιλής να είναι η γνώμη μου, θα την εκφράσω, ακόμα και αν πάει κόντρα στο ρεύμα ή σε όσα πιστεύει η κοινή γνώμη τη δεδομένη στιγμή. Πληρώσαμε πολύ ακριβά το λαϊκισμό τα προηγούμενα χρόνια και θεωρώ χρέος του δημοσιογράφου να λέει ακόμα και δυσάρεστες αλήθειες, κι ας στοιχίζει αυτό στη δημοφιλία. Θεωρώ ότι είναι πολύ πιο τίμιο από το να χαϊδεύει αφτιά ή να γίνεται… νούμερο για τα νούμερο.

Υπήρξαν φορές, πάντως, που στοχοποιηθήκατε από τα κοινωνικά δίκτυα. Θα παίρνατε πίσω κάποια από τα γραφόμενα ή τα λεγόμενα σας; Υπάρχουν σχόλια που σας έκαναν να αισθανθείτε ανασφαλής;

Δεν θα έπαιρνα πίσω ούτε λέξη από όσα έχω πει! Το τι καταλαβαίνει καθένας από όσα λέω, το τι μπορεί να απομονώσει για να εξυπηρετήσει το δικό του κομματικό αφήγημα ή για να στοχοποιήσει έναν δημοσιογράφο ώστε να αποφύγει την πολιτική κριτική, είναι μια άλλη συζήτηση. Είναι πλέον τόσο φανερό ότι όλο αυτό γίνεται μεθοδευμένα και υπό καθοδήγηση από κομματικούς μηχανισμούς, που δεν δίνω την παραμικρή σημασία. Επίσης, “μπλοκάρω” αρκετούς, γιατί το θεωρώ σπατάλη χρόνου να ασχολείσαι με κομματικά τρολ. Κάποιοι, επειδή σου απευθύνονται, φαντασιώνονται κιόλας ότι κάνετε διάλογο. Αυτή τη χάρη δεν θα τους την κάνω.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button