ΓυναίκαΜόδα

Αυτοί είναι οι τρόποι για να έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και επιτυχία στο φλερτ

Σας αρέσει κάποιος αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Το φλερτ είναι μια “τέχνη” και μπορεί να διδαχθεί όπως οτιδήποτε άλλο.

Ξεκινώντας με τα επιστημονικά δεδομένα, η έρευνα δείχνει ότι μόνο στο 28% των περιπτώσεων, το άτομο που φλερτάρει αναγνωρίζει σωστά ότι το άλλο άτομο ενδιαφέρεται. Αυτό σημαίνει ότι τρεις στις τέσσερις φορές, δεν γνωρίζει τις προθέσεις του φλερτ μας. Μήπως φοβόμαστε τόσο πολύ την απόρριψη που δείχνουμε το ενδιαφέρον μας αρκετά αδιάφορα ώστε να περάσει απαρατήρητο;

Διαφορετικά στυλ φλερτ

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάνσας εντόπισαν πέντε διαφορετικά στυλ φλερτ:

  • Σωματικό
  • Παιχνιδιάρικο
  • Ευγενικό
  • Ειλικρινές
  • Παραδοσιακό

Το φυσικό φλερτ βασίζεται στη γλώσσα του σώματος. Οι παιχνιδιάρηδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν την αλληλεπίδραση ως παιχνιδιάρικη. Οι ευγενικοί άνθρωποι είναι… προσεκτικοί. Οι ειλικρινείς άνθρωποι προσπαθούν να δημιουργήσουν γνήσιες σχέσεις, ενώ οι παραδοσιακοί άνθρωποι βασίζονται στους τυπικούς ρόλους των φύλων.

Συνολικά, εκείνοι που χρησιμοποιούσαν φυσικό, παιχνιδιάρικο και ειλικρινές στυλ ερωτοτροπίας ήταν πιο επιτυχημένοι στα ραντεβού.

Υπάρχουν καλύτερες τακτικές;

Μια μεγάλη μελέτη που διεξήχθη στις ΗΠΑ και τη Νορβηγία είχε ως στόχο να καθορίσει ποιες στρατηγικές ερωτοτροπίας είναι πιο αποτελεσματικές. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καλύτερη τακτική τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες ήταν η ενσωμάτωση του χιούμορ.

Μια άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις διαπίστωσε ότι το 77% των ανδρών αναγνώρισε ορισμένες εκφράσεις του προσώπου (το κεφάλι γέρνει στο πλάι, κοιτάζει ελαφρώς προς τα κάτω, τα μάτια είναι στραμμένα προς τα εμπρός και χαμογελούν ελαφρά) ως φλερτ.

Άλλες έρευνες σχετικά με αυτό το θέμα έχουν δείξει ότι η υιοθέτηση μιας “ανοιχτής”, ή άνετης, στάσης και μιας περιορισμένης, ή αμυντικής, στάσης, όπως τα σταυρωμένα χέρια, μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να γίνει αρεστό στους γύρω του.

5 μικρά βήματα για να ξεκινήσετε

  1. Κρατήστε οπτική επαφή χωρίς βέβαια να φέρετε το άλλο άτομο σε δύσκολη θέση.
  2. Χαμογελάστε.
  3. Πλησιάστε και χαιρετίστε.
  4. Ξεκινήστε την κουβέντα αν νιώθετε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από την άλλη πλευρά να σας ακούσει.
  5. Διασκεδάστε το. Ακόμα κι αν το φλερτ δεν καταλήξει σε σχέση, πού ξέρετε; Ίσως αναπτύξετε μια καινούρια φιλία με ένα πολύ ενδιαφέρον άτομο. Ίσως πάλι απλά να περάσετε μια ευχάριστη βραδιά ανταλλάσσοντας διαφορετικές ιδέες και απόψεις.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button