Οικονομία

Αυξημένο το κινεζικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα

Κοινό συντονισμό, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της συμφωνίας ΕΕ – Κίνας, για εμπλουτισμό της λίστας ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ με στόχο τη διείσδυση τους στην κινεζική αγορά, συμφώνησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης με τον Υφυπουργό Εμπορίου και Αναπληρωτή Αντιπρόσωπο Διεθνούς Εμπορίου της Κίνας, Ling Ji.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο Λευτέρης Αυγενάκης στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της γεωργικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών. Επιπλέον, μίλησε για την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα της προώθησης ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην Κίνα.

Από την πλευρά της η κινεζική πλευρά επανέλαβε την άριστη σχέση των δύο χωρών και επισήμανε την πρόθεση αύξησης εμπορικής συνεργασίας και σε άλλα ελληνικά προϊόντα όπως αλιεύματα, δέρματα, γαλακτοκομικά, πτηνά, κρασί, μέλι, βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοιρινά και ελαιόλαδο.

Ο Κινέζος υφυπουργός εξέφρασε την ανάγκη πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ – Κίνας για την προστασία των προϊόντων ΠΟΠ μέσα από τη διενέργεια τακτικών ελέγχων για την διασφάλιση του Σήματος των συγκεκριμένων προϊόντων.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, στο πλαίσιο της Μικτής Διυπουργικής Συνάντησης που θα λάβει χώρα 3 Ιουνίου στην Αθήνα, ο Κινέζος Υφυπουργός αποδέχτηκε την πρόταση του Έλληνα υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για νέα συνάντηση.

Πρότεινε μάλιστα να συνοδεύεται από εκπροσώπους κινεζικών επιχειρήσεων και επιμελητηρίων με στόχο την απευθείας επικοινωνία με Έλληνες εκπροσώπους θεσμικών παραγωγικών φορέων του πρωτογενούς τομέα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button