Ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
50 γρ. αλεύρι απλό
½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1-2 αυγά, χτυπημένα
120 γρ. τριμμένη φρυγανιά
3 στήθη κοτόπουλου (περίπου 600 γρ.), κομμένα σε κομμάτια
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα πιάτο το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, ½-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ρίξτε το χτυπημένο αυγό σε ένα άλλο πιάτο και τη φρυγανιά σε ένα τρίτο.
Περάστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μείγμα αλευριού, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
Στη συνέχεια ζεσταίνετε το φριτέζα αέρος στους 200°C και ψήνετε τα κομματάκια κοτόπουλου (ίσως χρειαστεί να το κάνετε σε δόσεις) για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίζουν.
Σερβίρετε με κέτσαπ χωρίς ζάχαρη αν θέλετε.