ΓυναίκαΜόδα

Τζώνης Καλημέρης: «Η τηλεόραση είναι όπως τα παλιά βιντεοκλάμπ, άνοιγε ένα και άλλα 14 γύρω γύρω»

Ο Τζώνης Καλημέρης βρέθηκε καλεσμένος το μεσημέρι της Τετάρτης 17/4 στην εκπομπή της Κατερίνας Ζαρίφη «Οδός Ζαρίφη» και μίλησε μεταξύ άλλων για τις σειρές εποχής, την τηλεθέαση, την Eurovision, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια του καναλιού.

Αρχικά, ο Τζώνης Καλημέρης είπε: «Είναι η δυσκολότερη σεζόν που έχω δει από καταβολής ιδιωτικής τηλεόρασης. Δεν έχω ξαναδεί τόση υπερπροσφορά σε προγράμματα με τόσο αλλόκοτη τηλεθέαση. Δεν μπορείς να βγάλεις κανένα ασφαλές συμπέρασμα παρά μόνο για ελάχιστες εκπομπές.

Το έχουμε συζητήσει διεξοδικά στα γραφεία. Παλιά οι μετρήσεις τηλεθέασης ήταν ένας μπούσουλας. Έτσι όπως έχει γίνει πια δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Οπότε έχουμε καταλήξει να τη χρησιμοποιούμε σαν τάση. Πλέον δεν είναι το εργαλείο που ήταν. Αυτό οφείλεται σε αρκετούς λόγους όχι μόνο οικονομικούς αλλά και υπερπροσφοράς προϊόντων αλλά και μας έκανε μεγάλες ανατροπές το streaming, οι πλατφόρμες. Ζωντανά τηλεόραση βλέπει λίγος κόσμος. Γυναίκες 25-44 μπορεί να βλέπουν 12 πρωινό και αν 3 πάνε τουαλέτα χάνεται το 20% της τηλεθέασης. Είναι δύσκολο να μετρήσεις συμπεριφορές εκτός από κάποιες σειρές που είναι “μπετόν” όπως η Μάγισσα».

Στην συνέχεια, ο διευθυντής προγράμματος του Open πρόσθεσε: «Η τηλεόραση είναι όπως τα βιντεοκλάμπ παλιά, άνοιγε ένα και άλλα 14 γύρω γύρω. Η τάση για τις σειρές εποχής ξεκίνησε με τις «Άγριες Μέλισσες» και πέσαν όλοι στις σειρές εποχής. Γι’ αυτό βλέπεις ότι πέσαμε όλοι με τα μούτρα στην εποχή γιατί έχει και έναν μύθο αλλά νομίζω ότι κάπου εδώ πρέπει να τελειώνουμε σιγά σιγά. Πιστεύω ότι η εποχή και εμείς χωρίσαμε τα επόμενα χρόνια όπως και τα πολλά σίριαλ γιατί ναι μεν έχουμε βροντώδεις επιτυχίες, έχουμε όμως και παταγώδεις αποτυχίες».

Ακόμη, ο Τζώνης Καλημέρης αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια του Open: «Είναι μια διαδικασία που στήνεται από τον Οκτώβρη ξανά με baby steps, ένα βήμα τη φορά γιατί όντως είναι κορώνα στο κεφάλι μας η ενημέρωση. Έχει δείξει ότι στα μεγάλα γεγονότα είναι πάντα εκεί.

Αυτό που έχει αφήσει πίσω το Open είναι το λεγόμενο δυναμικό κοινό, κάποιοι το αποκαλούν νεανικό. Αυτή η στροφή που επιχειρούμε να κάνουμε είναι να γυρίσουμε προς λίγο νεαρότερες ηλικίες, ώστε να προσεγγίσουμε διαφήμιση».

Τέλος, ο Τζώνης Καλημέρης τόνισε για την εκπομπή της Κατερίνας Ζαρίφη: «Η δικιά σας εκπομπή ήταν το μόνο καινούργιο και ιδρώσατε τη φανέλα. Μπορεί να μην ανταμείφθηκε από την τηλεθέαση παρόλα αυτά πέρασε ένα μήνυμα ότι κάτι σοβαρό γίνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι το παρατάς.

Ο Νίκος Κοκλώνης που επέλεξε την εκπομπή με τον Θέμη Μάλλη ήταν πώς θα μπορέσεις να κάνεις κάτι διαφορετικό. Μπορεί οι τηλεθεάσεις να μην μας επιβράβευσαν, η προσπάθεια όμως ήταν πάρα πολύ καλή».

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button