Τεχνολογία

«Στρατιώτες του τάγματος Netzah Yehuda σκοτώνουν Παλαιστίνιους χωρίς λόγο»

Η επικεφαλής του Ισραηλινού Εργατικού Κόμματος, Μεράβ Μικαέλι, κατήγγειλε ότι το τάγμα «Netzah Yehuda» είναι «ένα τάγμα της “Νεολαίας του λόφου” που σκοτώνει Παλαιστίνιους χωρίς λόγο».

Η Michaeli δήλωσε ότι, «η απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις πρέπει να είναι μια αφύπνιση και μια συνειδητοποίηση ότι οι πρακτικές του Ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη δεν μπορούν να συνεχιστούν». Πριν από δύο χρόνια, είπε, οι Ηνωμένες Πολιτείες σχημάτισαν μια ομάδα έρευνας για το τάγμα. «Το πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι δεν το γνώριζε αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Nitzah Yehuda είναι ένα τάγμα στον ισραηλινό στρατό που θα έπρεπε να είχε διαλυθεί πριν από πολλά χρόνια, οι περισσότεροι από τους Haredim που υπηρετούν στον ισραηλινό στρατό δεν υπηρετούν σε αυτόν σήμερα, απλώς είναι άνθρωποι που βλέπουν τη θρησκεία ως δικαιολογία για να επιτεθούν στους Άραβες», πρόσθεσε η ισραηλινή πολιτικός.

Η Μεράβ Μικαέλι

Κατήγγειλε επίσης πως πρόκειται για ένα τάγμα που νομιμοποιεί τη βία των εποίκων και την τροφοδοτεί με ενθουσιασμό. «Άφησε έναν 80χρονο Παλαιστίνιο-Αμερικανό πολίτη να πεθαίνει σε ένα εγκαταλελειμμένο μέρος και σκοτώνει Παλαιστίνιους χωρίς πραγματικό λόγο. Χτυπά και βασανίζει Παλαιστίνιους κρατούμενους. Αυτές οι κυρώσεις πρέπει να κάνουν τον ισραηλινό στρατό να το συνειδητοποιήσει και να διαλύσει επειγόντως το Netzah Yehuda».

Το τάγμα κατηγορείται ότι διέπραξε πολλά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένου του βασανισμού του ηλικιωμένου Παλαιστίνιου Omar Asaad, ο οποίος έχει αμερικανική υπηκοότητα. Το τάγμα κατηγορείται ότι τον κακοποίησε, τον βασάνισε και τον άφησε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι μέσα στο τσουχτερό κρύο. Μετά από αυτό, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει έρευνα για τα εγκλήματα αυτά. Η αμερικανική απόφαση να επιβάλει κυρώσεις στο τάγμα «Netzah Yehuda» ήρθε ως αποτέλεσμα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Δυτική Όχθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισότοπος Ynet ανέφερε: «Στον ισραηλινό στρατό φοβούνται ότι η αμερικανική κίνηση θα προκαλούσε επικίνδυνες κλιμακωτές αντιδράσεις και εναντίον άλλων μονάδων», ενώ εκφράζονται φόβοι του Ισραήλ για νομικές διώξεις στην Ευρώπη εναντίον Ισραηλινών αξιωματικών και στρατιωτών που συμμετείχαν στον πόλεμο στη Γάζα.

Πηγή: ΕΡΤ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button