Οικονομία

Ρωσία: Οι ασφαλιστικές των αγωγών Nord Stream αρνούνται την κάλυψη της «ζημιάς πολέμου» ύψους 400 εκατ. ευρώ

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια για τους κατεστραμμένους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 δεν καλύπτουν τις συνέπειες πολέμου, σύμφωνα με ΜΜΕ στη Ρωσία.

Αυτό προκύπτει από έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου, ανέφερε σήμερα (18.4.2024) η ρωσική εφημερίδα Kommersant. Δεν υπάρχει κάλυψη για άμεσες ή έμμεσες ζημιές ως αποτέλεσμα πολέμου, στρατιωτικών ελιγμών ή εκρήξεων εκρηκτικών υλών. Οι δύο δίδυμοι αγωγοί υπέστησαν σοβαρές ζημιές από εκρήξεις τον Σεπτέμβριο του 2022. Η αιτία εξακολουθεί να είναι άγνωστη. Η Nord Stream διεκδικεί από τους ασφαλιστές της στο δικαστήριο περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ.

Αρχικά δεν υπήρξε κανένα σχόλιο σχετικά με την έκθεση από τη Nord Stream, τον ρωσικό όμιλο Gazprom ή τις ασφαλιστικές εταιρείες Lloyd’s και Arch Insurance.

Ερευνητές από τη Σουηδία και τη Γερμανία είχαν βρει ίχνη εκρηκτικών στους σωλήνες στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας. Αυτό υποδήλωνε ότι επρόκειτο για περίπτωση δολιοφθοράς. Η Ρωσία και η Δύση κατηγορούν η μία την άλλη ότι είναι υπεύθυνες για τη ζημιά στους σωλήνες που εκτείνονται από τη Ρωσία στη Γερμανία.

To άρθρο Ρωσία: Οι ασφαλιστικές των αγωγών Nord Stream αρνούνται την κάλυψη της «ζημιάς πολέμου» ύψους 400 εκατ. ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button