Τεχνολογία

Πώς να επισημάνετε σωστά τις δεξιότητές σας στο βιογραφικό

Το τοπίο στον κλάδο της αναζήτησης εργασίας χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό και η αλήθεια είναι ότι το βιογραφικό είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα που διαθέτουν στην φαρέτρα τους οι υποψήφιοι. Ο λόγος είναι, επειδή το βιογραφικό αποτελεί την πρώτη εντύπωση προς τους πιθανούς εργοδότες. Ως αποτέλεσμα, εάν κάποιος διαθέτει ένα εξαιρετικό και επαγγελματικό βιογραφικό, τότε μπορεί να ξεχωρίσει από το πλήθος και να τον προσέξει ο εργοδότης.

Μέσα λοιπόν από το παρακάτω άρθρο, θα πραγματοποιήσουμε μία ανάλυση των σημαντικότερων τακτικών και στρατηγικών που μπορεί να εφαρμόσει κάποιος, ώστε να καταφέρει να κάνει το βιογραφικό του να ξεχωρίσει από το πλήθος. Ως αποτέλεσμα, μέσα από την εφαρμογή των παραπάνω συμβουλών, τα άτομα που αναζητούν εργασία θα αυξήσουν τις πιθανότητες για να εξασφαλίσουν μία συνέντευξη στη σημερινή αγορά εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσαρμογή του βιογραφικού για να ταιριάζει με τις απαιτήσεις εργασίας

Ένα από τα πρώτα πράγματα που είναι καλό να κάνει ένα άτομο που θέλει να ετοιμάσει ένα βιογραφικό, είναι να διαβάσει προσεκτικά την περιγραφή της θέσης εργασίας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να παραμετροποιήσει τις δεξιότητές που περιγράφονται στο βιογραφικό σύμφωνα με αυτές που αναγράφονται στη θέση εργασίας.

Για να γίνει αυτό, αρχικά πρέπει να διαβάσει και να αναλύσει την περιγραφή της θέσης, ώστε να μπορεί στη συνέχεια να γράψει αυτά που χρειάζεται. Όταν συμβεί αυτό, ο υπεύθυνος του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού που θα διαβάσει το βιογραφικό, θα νιώσει ότι οι δεξιότητες του υποψηφίου καθρεφτίζονται στις απαιτήσεις της θέσης και για το λόγο αυτό θα του κάνει καλή εντύπωση.

Παρουσίαση των δεξιοτήτων με εντυπωσιακή γλώσσα

Όταν κάποιος συντάσσει το βιογραφικό του, πρέπει να έχει στο νου του να επιλέγει και να χρησιμοποιεί συγκεκριμένη γλώσσα ώστε να τραβάει πιο εύκολα την προσοχή του εργοδότη. Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να προμοτάρει λίγο περισσότερο τον εαυτό του. Παρόλα αυτά, σε αυτό το σημείο πρέπει να υπάρχει και μία κόκκινη γραμμή, που στην ουσία αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να το παρακάνει κάποιος με υπερβολές, αφού μετά τα συναισθήματα που θα αφήσει μπορεί να είναι αρνητικά. Σε αυτό το σημείο, είναι καλό να επισημανθεί ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους υποψηφίους και συγκεκριμένα παραδείγματα, αφού με αυτόν τον τρόπο επιδεικνύεται πιο εύκολα η επάρκεια του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενσωμάτωση λέξεων κλειδιών

Η συγκεκριμένη στρατηγική αφορά κυρίως στις θέσεις εργασίας που δημοσιεύονται από μεγάλους οργανισμούς ή από γραφεία εύρεσης και αναζήτησης εργασίας. Στην ουσία, πολύ συχνά, τέτοιες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένα συστήματα για να σκανάρουν τον μεγάλο όγκο των βιογραφικών που λαμβάνουν. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τέτοιου είδους συστήματα είναι μέσα από την ανίχνευση λέξεων κλειδιών. Ουσιαστικά, σκανάρουν την περιγραφή της θέσης εργασίας και βλέπουν τις λέξεις που χρησιμοποιούνται. Ενώ στη συνέχεια, παίρνουν με τη σειρά όλα τα βιογραφικά και αναζητούν τις λέξεις που χρησιμοποιούν και που έχουν ήδη δει ότι χρησιμοποιεί η περιγραφή της θέσης.

Οπότε, στη συνέχεια απλά δημιουργούν μία λίστα από τα βιογραφικά που έχουν περισσότερες από τις λέξεις κλειδιά που ψάχνουν, αφού ουσιαστικά εκείνα θεωρούνται τα πιο σχετικά με τη θέση. Στη συνέχεια είναι που μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας στη μέση και διαβάζει μόνο να βιογραφικά που έχουν επιλεγεί από το σύστημα. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι υποψήφιοι είναι καλό να χρησιμοποιούν στο βιογραφικό τους τις λέξεις που εντοπίζονται στην περιγραφή της θέσης εργασίας. Βέβαια, πρέπει να έχουν πάντα στο νου τους, ότι πρέπει να εξισορροπούν τις λέξεις κλειδιά με το κείμενο που χρησιμοποιούν, ώστε να φαίνεται ότι υπάρχει αυθεντικότητα στο βιογραφικό.

Συνεχής ενημέρωση και ανανέωση των δεξιοτήτων

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στα οποία υποκύπτουν τα άτομα που αναζητούν εργασία, είναι ότι δημιουργούν το βιογραφικό τους μία φορά και μετά χρησιμοποιούν συνέχεια το ίδιο βιογραφικό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά, αυτό είναι λάθος, διότι μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στο βιογραφικό, όπως για παράδειγμα οι αρμοδιότητες στην τρέχουσα εργασία του, αλλά αυτό δεν φαίνεται πουθενά.

Επίσης, μπορεί να υπάρχουν καινούργιες δεξιότητες και πιστοποιήσεις. Οπότε, είναι πολύ σημαντικό οι υποψήφιοι να επανεξετάζουν και να ενημερώνουν τακτικά το βιογραφικό τους. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε, ότι είναι σημαντικό να επισημαίνονται οι πρωτοβουλίες που λαμβάνει κάποιο άτομο, για την επίδειξη της δέσμευσης για ανάπτυξης εντός του εργασιακού περιβάλλοντος.

Οι καλύτερες τακτικές για να ξεχωρίσει ένα βιογραφικό

Η αναζήτηση εργασίας είναι μία απαιτητική διαδικασία, στην οποία μάλιστα υπάρχει μεγάλος και έντονος ανταγωνισμός. Το πρώτο βήμα για να μπορέσει να ξεπεράσει κάποιος τον ανταγωνισμό και να τραβήξει την προσοχή του εργοδότη, είναι μέσα από ένα ποιοτικό και επαγγελματικό βιογραφικό. Μέσα λοιπόν από το παραπάνω άρθρο, παραθέσαμε μερικές από τις πιο σημαντικές συμβουλές που εάν τις ακολουθήσει κάποιος, θα αυξήσει τις πιθανότητες για να ξεχωρίσει στο πλήθος.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να έχει στο νου του ένας υποψήφιος, είναι να προσαρμόζει το βιογραφικό του στην περιγραφή της θέσης εργασίας. Στη συνέχεια, πρέπει να προσέχει τη γλώσσα που χρησιμοποιεί και να φροντίζει να περιλαμβάνει στο βιογραφικό τις λέξεις κλειδιά της θέσης εργασίας. Ενώ τέλος, πρέπει να έχει πάντα στο μυαλό του, ότι πρέπει να ενημερώνει τακτικά το βιογραφικό του.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button