Τεχνολογία

Πασχαλινά δώρα στο Μουσείο Ακρόπολης

Όμορφες διασκοσμητικές και χρηστικές προτάσεις για τις ημέρες του Πάσχα από το Μουσείο Ακρόπολης. Έχουμε και λέμε:

Πορσελάνινα αυγά

Διακοσμητικά αυγά με σχέδια εμπνευσμένα από τα μοτίβα των πήλινων αγγείων της προθήκης 1. Τα αυθεντικά αγγεία χρονολογούνται στον 9ο – 8ο αι. π.Χ. και βρίσκονται στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tιμή ανά στολίδι: €24,00

Σχεδιασμός: Treis Grammes Ceramics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κεραμικά αυγά

Κεραμικά αυγά με σχέδια εμπνευσμένα από την διακόσμηση πήλινων σφονδυλιών (βαρίδια αδραχτιού), που αφιέρωναν οι μελλόνυμφες στο ιερό της Νύμφης τον 6ο αι. π.Χ. Τα σφονδύλια βρίσκονται στην προθήκη 6 (αρ. 128) στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου.

Τιμή: μικρό μέγεθος €24,00 | μεσαίο μέγεθος €28,00 | μεγάλο μέγεθος €33,00

Σχεδιασμός: Attikon Fos

Κεραμικός πετεινός

Κεραμικός πετεινός εμπνευσμένος από τη διακόσμηση πήλινου πινακίου (πιάτου) του 520-505 π.Χ. Στον πυθμένα του πινακίου εικονίζονται πετεινός και σαύρα. Το αυθεντικό έκθεμα βρίσκεται στην προθήκη 6 (αρ. 80) στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου.

Τιμή: €20,00

Σχεδιασμός: Attikon Fos

Κεραμικός Λαγός Κουδουνίστρα

Ελεύθερη απόδοση του αγγείου για αρωματικά έλαια σε μορφή λαγού. Η τρύπα κάτω από τα αυτιά χρησίμευε για την ανάρτησή του με σπάγκο ή κορδόνι. Το έκθεμα χρονολογείται στις αρχές του 6ου αι. π.Χ. και βρίσκεται στην προθήκη 6 (αρ. 134) στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης.

Τιμή: €25,00

Σχεδιασμός: Antonis Palles

Μπρούτζινος πετεινός

Μπρούτζινος πετεινός εμπνευσμένος από τον χάλκινο πετεινό, αφιέρωμα στο Ιερό της Ακρόπολης στο τέλος του 6ου αιώνα π.Χ. Το έκθεμα βρίσκεται στον 1ο όροφο του Μουσείου Ακρόπολης, Αίθουσα Αρχαϊκής Ακρόπολης (προθήκη 20 αριθμός 17).

Τιμή: 9,00€

Σχεδιασμός: Ισίδωρος Παλλές

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button