Πολιτική

Μαρινάκης για αγωγή Ακρίτα σε Μαρέβα Γκραμπόφσκι: «Κίνηση αντιπερισπασμού – Ο λόγος στη Δικαιοσύνη»

Το μήνυμα πως τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με την κόντρα με αλληλομηνύσεις της Έλενας Ακρίτας με τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

«Η μπάλα στην εξέδρα για ακόμη μία φορά. Κίνηση αντιπερισπασμού από την κυρία Ακρίτα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος στην αγωγή κατά του πρωθυπουργικού γραφείου από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «καλοδεχούμενη οποιαδήποτε νομική ενέργεια, τον λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη».

«Η λαλίστατη κυρία Ακρίτα θα κληθεί να απαντήσει στη Δικαιοσύνη για τα λεγόμενά της, προφορικά – γραπτά», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα καταθέτει αγωγή όχι κατά της Μαρέβας Γκραμπόφσκι αλλά κατά του γραφείου του πρωθυπουργού, γιατί όπως υποστηρίζει παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς της από δημόσια αρχή όπως είναι το πρωθυπουργικό γραφείο.

Σημειώνεται πως όπως έγινε γνωστό το Σαββατοκύριακο, η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση κατά της Έλενας Ακρίτα για συκοφαντική δυσφήμιση.

Πιο χαρακτηριστικά, η ίδια αναφέρει:

«Καταθέτω αγωγή κατά του Πρωθυπουργικού Γραφείου. Ευχαριστώ θερμά την κ. Μαρέβα Γκραμποφσκι που, με την χτεσινή της ανάρτηση μού το έκανε τόσο εύκολο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο Βασίλη Σωτηροπούλου που με εκπροσωπεί.

«Με την δημόσια παραδοχή της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι ότι υπέβαλε έγκληση, επιβεβαιώνεται πλήρως ότι το Γραφείο Πρωθυπουργού, εξαγγέλλοντας με γραπτή ανακοίνωση του την προσφυγή της εν λόγω ΙΔΙΩΤΗ στην Δικαιοσύνη και «καταδικάζοντας» ανεπιφύλακτα την Έλενα Ακρίτα ως ενοχή συκοφαντίας, παραβίασε θεμελιώδη δικαιώματα και, φυσικά, την αρχή της διάκρισης των λειτουργιών.

Η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από δημόσιες αρχές όπως είναι το Γραφείο Πρωθυπουργού απαγορεύεται ρητά και αυστηρά κατά το ευρωπαϊκό και το συνταγματικό δίκαιο. Με τον Ν.4596/2019 που ενσωματώνει Οδηγία της Ε.Ε., κάθε πρόσωπο που παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας του από δημόσιες αρχές, δικαιούται αποζημίωσης από τα αρμόδια δικαστήρια.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Γκραμπόφσκι που επιβεβαίωσε με την δημόσια ανάρτηση της πρώτης σελίδας της έγκλησης της ότι το Γραφείο Πρωθυπουργού πράγματι παραβίασε τα εν λόγω συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα.

Όπως είναι αυτονόητο, μετά από αυτή την εξέλιξη, η οποία συνδέεται άμεσα με την αντίληψη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος για το κράτος δικαίου και το Σύνταγμα, η Έλενα Ακρίτα καταθέτει αγωγή αποζημίωσης κατά του Γραφείου Πρωθυπουργού ενώπιον των αρμόδιων Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας.

Διότι ο Διαφωτισμός δεν περιλαμβάνει μόνο τον Βολταίρο, αλλά και τον Μοντεσκιέ».

To άρθρο Μαρινάκης για αγωγή Ακρίτα σε Μαρέβα Γκραμπόφσκι: «Κίνηση αντιπερισπασμού – Ο λόγος στη Δικαιοσύνη» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button