ΓυναίκαΜόδα

Μήπως έχεις το σύνδρομο του «καλού παιδιού»; 5 tips για να απαλλαγείς

Μήπως έχεις το σύνδρομο του «καλού παιδιού»; Μήπως η ευτυχία των άλλων αποτελεί αυτοσκοπό σου και δεν διστάζεις να θυσιάσεις τις ανάγκες σου για χάρη τους. Μήπως προτεραιότητά σου αποτελούν τα «θέλω» των γύρω σου κι όχι τα δικά σου; Αν απάντησες καταφατικά στα παραπάνω ερωτήματα, τότε συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο.

1.Κάνε αναδρομή στην παιδική ηλικία σου και θυμήσου τις επιθυμίες σου

Τα παιδικά χρόνια μας αποτελούν την πρώτη περίοδο της ζωής μας και έτσι τραύματα ή δυσάρεστες εμπειρίες που έχουμε ως ενήλικες, συχνά προέρχονται από αυτή την τρυφερή ηλικία. Κατάγραψε όσα σε απασχόλησαν τότε και επανέφερε στη μνήμη σου τα όνειρα που είχες και έκλεισες στο μπαούλο για να ασχοληθείς με τις επιθυμίες των άλλων.

2. Γράψε τους στόχους σου

Το τι είναι σημαντικό και τι όχι διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Άρχισε να γράφεις τις σκέψεις σου και τα μικρά ή μεγάλα πράγματα που εσύ θα ήθελες να αλλάξεις στην καθημερινότητά σου για να γίνεις ευτυχισμένη ή έστω για να μπεις σε αυτό το μονοπάτι. Βάλε σε προτεραιότητα τους στόχους σου, αψηφώντας εντελώς την άποψη των άλλων. Τώρα μιλάς εσύ.

3. Μοιράσου τις ανάγκες σου

Είναι ανακουφιστικό και άκρως βοηθητικό να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, συνεπώς ανάφερε σε όσους ανθρώπους βρίσκονται κοντά σου και θέλουν το καλό σου, τα νέα δεδομένα που επικρατούν στη ζωή σου. Αποκάλυψε τους καινούργιους στόχους σου σχετικά με τη ζωή σου και τη νέα οπτική που έχεις για τα πράγματα.

4. Πέρνα από τη θεωρία στην πράξη

Η αρχή είναι δύσκολη, όμως δεν έχει κανένα απολύτως νόημα για τη ζωή σου να λες κάτι και να μην το κάνεις. Θυμήσου τα λόγια που είπες στον εαυτό σου και τους στόχους που έγραψες στο ημερολόγιό σου την επόμενη φορά που θα κληθείς να θέσεις σε προτεραιότητα τους άλλους κι όχι εσένα. Δεν χρειάζεται να κάνεις εκπτώσεις στον λόγο σου ούτε να πιέζεσαι. Ζεις μόνο μια φορά.

5. Πίστεψε σε εσένα

Αν δεν το κάνεις εσύ, δεν θα το κάνει κανείς και αυτό είναι δεδομένο. Μπορείς να πετύχεις τον στόχο που έθεσες και να επαναπροσδιορίσεις τη θέση σου, αρκεί να το γνωστοποιήσεις και στους άλλους μέσω των πράξεών σου. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσεις στον εαυτό σου πρωταγωνιστικό ρόλο και να βάλεις μια τελεία στη θυσία της προσωπικής ευτυχίας σου για την ευτυχία των άλλων.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button