Αθλητικά

ΕΟΚΑΝ: «Δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως ενημέρωση για ύπαρξη θετικού δείγματος Έλληνα διεθνή»

Με αφορμή τα δημοσιεύματα περί ντοπαρισμένου παίκτη της Εθνικής ποδοσφαίρου, ο ΕΟΚΑΝ πήρε επίσημη θέση και τονίζει πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ενημέρωση για… ύποπτο δείγμα ποδοσφαιριστή της Γαλανόλευκης.

Ο ΕΟΚΑΝ ενημέρωσε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για την ύπαρξη θετικού δείγματος από παίκτη της Εθνικής ποδοσφαίρου σε έλεγχο ντόπινγκ. Παράλληλα, τονίζει ότι σε περίπτωση που βρεθεί τέτοιο δείγμα, η Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων είναι υποχρεωμένη να κοινοποιήσει το αποτέλεσμα. Οι έλεγχοι που έγιναν στους παίκτες της Εθνικής διενεργήθηκαν από τη UEFA κι έτσι η Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων είναι η FIFA.

Και όλα αυτά, μια ημέρα μετά το σάλο που προκλήθηκε από δημοσίευα της ιστοσελίδας “dikisports”, για παίκτη της Εθνική Ελλάδας που φέρεται να βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ (χωρίς να αναφέρεται το όνομα του).

Θυμίζουμε ότι τόσο η UEFA, όσο και η ΕΠΟ ενημέρωσαν πως δεν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής από την Εθνική που να εντοπίστηκε θετικός σε ντόπινγκ, με αποτέλεσμα η υπόθεση να “κλείσει”.

Η ανακοίνωση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εύρεση θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, ενημερώνει πως δεν έχει λάβει, μέχρι τώρα, καμία απολύτως ενημέρωση για την ύπαρξη τέτοιου δείγματος.

Γνωστοποιούμε πως σε περίπτωση εύρεσης θετικού δείγματος ενός Έλληνα αθλητή/τριας, η Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων έχει υποχρέωση να κοινοποιήσει το αποτέλεσμα στον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

Σε ότι αφορά τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου με αντιπάλους το Καζακστάν και τη Γεωργία, η διενέργεια των δειγματοληψιών τόσο εντός όσο και εκτός αγώνα έγινε από την UEFA. Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων για τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η FIFA.

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ από την πρώτη στιγμή παρείχε επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση προς τα ΜΜΕ. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με πλήρη διαφάνεια και σύμφωνα με τους κανόνες που επιτάσσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) για έναν αθλητισμό απαλλαγμένο από ουσίες.

To άρθρο ΕΟΚΑΝ: «Δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως ενημέρωση για ύπαρξη θετικού δείγματος Έλληνα διεθνή» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button