Οικονομία

Γερμανία: Νέα μείωση του ΑΕΠ προβλέπει η Bundesbank

Το πραγματικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ενδέχεται να μειωθεί και πάλι ελαφρώς το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) για το Μάρτιο του 2023.

Η γερμανική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αντίθετους ανέμους από διάφορες κατευθύνσεις, σημειώνει η μηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank).

Η εγχώρια και η εξωτερική ζήτηση για γερμανικά βιομηχανικά προϊόντα συνέχισε να μειώνεται. Επιπλέον, το αυξημένο κόστος χρηματοδότησης συνέχισε να μειώνει την εγχώρια ζήτηση. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της Bundesbank, η αβεβαιότητα για την οικονομική πολιτική όσον αφορά τη μελλοντική κατεύθυνση του μετασχηματισμού και την πολιτική για το κλίμα είναι επίσης πιθανό να είχε αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο τις συνθήκες του πλαισίου οικονομικής πολιτικής, όπως το αυξανόμενο βάρος της γραφειοκρατίας και των κανονισμών, ως εμπόδιο.

Η μείωση του ποσοστού ασθενειών και ο ήπιος καιρός τον Φεβρουάριο έχουν θετική επίδραση στην οικονομία.

Ωστόσο, οι δείκτες της έρευνας, οι οποίοι παραμένουν υποτονικοί, εξακολουθούν να δίνουν ελάχιστες ενδείξεις για οικονομική ανάκαμψη το δεύτερο τρίμηνο.

To άρθρο Γερμανία: Νέα μείωση του ΑΕΠ προβλέπει η Bundesbank δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button