Αθλητικά

ΠΝΟ: Κανένα πλοίο δεν θα ταξιδέψει την 1η Μαΐου

«Η Πρωτομαγιά αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα», είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Γιώργος Νταλακογιώργος. «Συμβολίζει ιστορικά την οργάνωση και τη διεκδίκηση των εργατών για 8ωρη δουλειά, για συλλογικές συμβάσεις, για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς. Φέρνει στο προσκήνιο και στη μνήμη μας τους εργάτες που έπεσαν θύματα για τα δικαιώματα της τάξης μας, την εργατική εξέγερση στο Σικάγο το 1886, το Πασαλιμάνι το 1923».

«Σήμερα στο επίκεντρο είναι η απόκρουση της επίθεσης που επιχειρούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων να πάρουν πίσω ό,τι κερδήθηκε με αγώνες και θυσίες τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς παλεύουμε για συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα κατά της ακρίβειας, προστασία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, αναβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, δωρεάν υγεία και παιδεία και την κατοχύρωση των σύγχρονων δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απεργία μας γίνεται στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, είναι εικοσιτετράωρη, αρχίζει από τις 12 το βράδυ της 1ης Μαΐου και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Είναι πανελλαδική αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων, όλα τα λιμάνια της χώρας. Σε αυτές τις 24 ώρες δεν θα κινηθεί για να εκτελέσει δρομολόγιο κανένα πλοίο από κανένα λιμάνι της χώρας μας. Η απόφαση είναι ομόφωνη και σε επίπεδο Ομοσπονδίας και σε επίπεδο Ναυτεργατικών Σωματείων.

Την μεταφορά της Εργατικής Πρωτομαγιάς για τις 7 Μαΐου  αποφάσισε η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα ήδη έχουν πάρει αποφάσεις, όλα τα συνδικάτα σε όλα τα επίπεδα, να απεργήσουν την 1η του Μάη», είπε. «Στις 7 Μαΐου θα εκτελεστούν κανονικά όλα τα δρομολόγια των πλοίων», διευκρίνισε. «Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, αν έχει βγάλει εισιτήρια για τη Μεγάλη Τετάρτη, να αναβάλει το δρομολόγιο για την επόμενη ημέρα ή την Μεγάλη Παρασκευή, ή το Μεγάλο Σάββατο οπότε θα υπάρχει οπωσδήποτε η δυνατότητα εξυπηρέτησης όλου του επιβατικού κοινού να μεταβεί σε οποιοδήποτε προορισμό θέλει.

Όλοι οι επιβάτες θα εξυπηρετηθούν διότι υπάρχει μεγάλος αριθμός πλοίων, θα υπάρχουν και έκτακτα δρομολόγια, με τα οποία θα εξυπηρετηθεί το κοινό, για το οποίο πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα, με τα εισιτήρια της Μεγάλης Τετάρτης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button