Γέρμακ: Η Ουκρανία δεν θέλει μια «παγωμένη σύρραξη»

Η Ουκρανία δεν θα συμφωνήσει σε μια «παγωμένη σύρραξη» με τη Ρωσία, δήλωσε χθες βράδυ ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Αντρίι Γέρμακ (φωτό), αφού το Κίεβο και η Ουάσινγκτον πρότειναν από κοινού την κατάπαυση του πυρός για 30 ημέρες.
Η Ουκρανία κατηγορεί συχνά τη Ρωσία ότι προσπαθεί να επιβάλει μια «παγωμένη σύρραξη», δηλαδή έναν πόλεμο που δεν έχει επιλυθεί και αναζωπυρώνεται ανά διαστήματα, αφού προσάρτησε την Κριμαία το 2014.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Το είπαμε ξεκάθαρα ότι δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ σε μια παγωμένη σύρραξη», είπε ο Γέρμακ αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε η ουκρανική αντιπροσωπεία με τους Αμερικανούς στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, στις αρχές της εβδομάδας. Οι ΗΠΑ τάσσονται επίσης κατά μιας τέτοιας εξέλιξης, πρόσθεσε.
Στις δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση, ο Γέρμακ είπε ότι η Ουκρανία συμφώνησε με τις ΗΠΑ ότι εκπρόσωποι από την Ευρώπη θα λάβουν οπωσδήποτε μέρος στην ειρηνευτική διαδικασία. «Το βασικό είναι ότι η Ουκρανία δεν είναι μόνη, η Ουκρανία έχει εταίρους», τόνισε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ