ΓυναίκαΜόδα

Αλέξια: Βαθιά συγκινημένη και με δάκρυα στα μάτια ερμηνεύει τον Εθνικό μας Ύμνο στη Νέα Υόρκη

Η γνωστή Κύπρια τραγουδίστρια Αλέξια Βασιλείου ερμήνευσε ακαπέλα τον Εθνικό Ύμνο στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, μετά την παρέλαση και τους καθιερωμένους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου. Οι φετινές εκδηλώσεις είχαν ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού ήταν αφιερωμένες στα πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Η ανάρτησή της

«Είμαι βαθιά συγκινημένη που είχα την τιμή να τραγουδήσω τον Εθνικό μας Ύμνο, εκπροσωπώντας την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ελληνική και Κυπριακή Ομογένεια, στην παρέλαση για την 203η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, την Κυριακή 14 Απριλίου. Κατ’ αυτήν την ημέρα, παρέλασαν πλήθος Ελλήνων, Κυπρίων και Φιλελλήνων, για να τιμήσουν την μνήμη των Προγόνων.

Η συγκίνηση μου καθώς τραγουδούσα τον Εθνικό Ύμνο ήταν ακόμα μεγαλύτερη, διότι η φετινή παρέλαση ήταν αφιερωμένη στην συμπλήρωση των πενήντα ετών από την τουρκική εισβολή και παράνομη κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου, της πατρίδας μου, που ακόμα υφίσταται.

Ήταν τιμή μου να περπατήσω στον ίδιο δρόμο, μαζί με τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς της Ελλάδας και την Παλαιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας, που ιδρύθηκε το 1840, όπως και με δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων και Κυπρίων που εκπροσωπούσαν τις ενορίες, τις εκκλησίες, τα νησιά, τις κοινότητες, τις πόλεις τους, την ιστορία τους, εδώ στην Νέα Υόρκη και στην Ελλάδα μας.

Μαζί μας περπατούσαν και οι Πρόγονοι μας τους οποίους τιμήσαμε, τους αισθανόμασταν δίπλα μας. Ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης, και η Φωνή του Ελληνισμού ήχησε και αντήχησε στην καρδιά της Νέα Υόρκης.»

Δείτε την συγκινητική ερμηνεία της Αλέξιας

Δείτε βίντεο από την μεγάλη παρέλαση στην Νέα Υόρκη

Θυμίζουμε πως η Αλέξια εκπροσώπησε την Κύπρο στην Eurovision 1987 με το Άσπρο Μαύρο, καταλαμβάνοντας εκεί την έβδομη θέση.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button