Τεχνολογία

Με ρυθμό σημειωτόν η επιστροφή των εκδρομέων

Μαρτυρική είναι τις τελευταίες ώρες η σημερινή επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, αλλά και στην Θεσσαλονίκη. Η κίνηση στις Εθνικές Οδούς, είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, η έξοδος του φετινού Πάσχα, ήταν η μεγαλύτερη από την εποχή της πανδημίας, οπότε και το ταξίδι της επιστροφής, αφού αύριο Τετάρτη, η μέρα είναι εργάσιμη, καταλήγει σε μια ατέλειωτη ουρά χιλιομέτρων στους σταθμούς των διοδίων.

Οι οδηγοί λοιπόν, θα πρέπει να οπλιστούν με «Ιώβειο» υπομονή, ειδικότερα δε αυτοί που επιστρέφουν από την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Σε μεγάλα διαστήματα της, αυτή την ώρα  τα αυτοκίνητα παραμένουν κυριολεκτικά ακινητοποιημένα, είτε στην καλύτερη περίπτωση κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου στις 20.00 το απόγευμα, στα «κόκκινα»

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων στα Ίσθμια, τους Αγίους Θεοδώρους, την Κινέτα και τα Μέγαρα, με τους οδηγούς αλλά και τους επιβάτες να βρίσκονται σε απόγνωση, εξαιτίας της απίστευτης κίνησης. Επίσης ουρές σχηματίζονται και στα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο βίντεο από την Αθηνών -Κορίνθου

Αντίθετα «αποσυμφορήθηκε» η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά αυτή την ώρα. Μέχρι στιγμής υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις στα διόδια Αφιδνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί χθες μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα, πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα συνολικά 112.975 αυτοκίνητα (65.756 από την Αθηνών-Κορίνθου και 47.219 από την Αθηνών-Λαμίας).

Επιπλέον, σήμερα από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα έχουν επιστρέψει στην Αττική μέσω των Εθνικών Οδών Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας 76.858 οχήματα. Συγκεκριμένα 44.200 πέρασαν από το ρεύμα εισόδου στα διόδια Ελευσίνας και 32.658 από τα διόδια Αφιδνών.

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στα οδικά δίκτυα, ενώ μέχρι τις 23:00 της Τρίτης ισχύει απαγόρευση φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.

Καθυστερήσεις και στην Θεσσαλονίκη

Σημαντικές καθυστερήσεις αντιμετωπίζουν οι εκδρομείς του Πάσχα που επιστρέφουν από τα διόδια των Μαλγάρων προς την Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με αναφορές, η αναμονή στα διόδια πλησίασε, στην κορύφωση του μποτιλιαρίσματος μέσα στην ημέρα, τα 35 με 40 λεπτά. Η «Οδύσσεια» για τους οδηγούς συνεχίζεται όμως και μετά τα διόδια καθώς έχουν μια λωρίδα για να κινηθούν, με συνέπεια να σχηματίζονται μεγάλες ουρές.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα προκλήθηκε και σύγκρουση τριών οχημάτων, τα οποία κινούνταν με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη. Κατά το ατύχημα δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ωστόσο ακολούθησε ένα μεγάλο μποτιλιάρισμα που δοκίμασε την υπομονή των οδηγών. Οι δυνάμεις της Τροχαίας παραμένουν στα «κόκκινα» σημεία, καθώς η επιστροφή θα συνεχιστεί μέχρι τις βραδινές ώρες.

Τα πλοία φτάνουν στον Πειραιά με πληρότητα 100%

Την ίδια ώρα, το 100% αγγίζει η πληρότητα στα πλοία που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά από την Κρήτη. Σήμερα αναμένονται αναμένονται 20 αφίξεις πλοίων με εκδρομείς από νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, καθώς και άλλων 39 από Αργοσαρωνικό.

Περίπου 25.000 επιβάτες αναμένονται στο λιμάνι του Πειραιά από τα δρομολόγια των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης. Παρόμοια καταγράφεται η εικόνα και στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, όπου αναμένονται 16 και 8 αφίξεις, αντίστοιχα.

Μεγάλη είναι η επιστροφή των εκδρομέων και από την Κέρκυρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το λιμάνι του νησιού αναχώρησαν 47.292 επιβάτες και 10.465 αυτοκίνητα, παρουσιάζοντας αύξηση 15% σε σχέση με το 2023.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button