Οικονομία

Φορολογικές εκπτώσεις στους Αμερικάνους εξαγωγείς προϊόντων και υπηρεσιών εξετάζει ο Τραμπ

USA / REUTERS / Mike Blake




Τα πλεονεκτήματα μίας νέας φορολογικής έκπτωσης για τους εξαγωγείς των ΗΠΑ που πλήττονται από τους δασμούς που τους επιβάλλουν οι άλλες χώρες (πχ Κίνα) εξετάζουν αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ.

Αυτή η κίνηση θα προσέφερε μια έμμεση αναγνώριση της ζημίας που κινδυνεύουν να προκαλέσουν οι δασμολογικές πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ, Τραμπ, στις αμερικανικές εταιρείες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η έκπτωση, η οποία θα προσανατολίζεται στην ενίσχυση των Αμερικανών κατασκευαστών, θα εκδοθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις των ανταποδοτικών δασμών, καθώς οι αμερικανικές εταιρείες προσπαθούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε ξένες αγορές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγ’ες.

Η πίστωση, η οποία θα απαιτούσε την έγκριση του Κογκρέσου, θα μπορούσε επίσης να εφαρμοστεί σε εταιρείες που εξάγουν υπηρεσίες στο εξωτερικό.

Ούτε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ούτε ο υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ έχουν ενημερωθεί επισήμως για το σχέδιο και η ιδέα έχει διχάσει την οικονομική ομάδα της κυβέρνησης, είπαν.

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «ενώ οι συζητήσεις για συγκεκριμένες διατάξεις είναι ακόμη νωρίς, όλες οι σκέψεις του υπουργού Μπέσεντ για φορολογικά θέματα υποστηρίζονται από την πλήρη υποστήριξή του στην οικονομική ατζέντα »Πρώτα η Αμερική« του προέδρου Τραμπ και αυτό θα ενημερώσει για την τελική υποστήριξή του – ή την έλλειψή της – για οποιαδήποτε στοιχεία του προταθούν».


Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button