Τεχνολογία

Ρωσία: Δέκα χρόνια κάθειρξης σε 26χρονο που ήθελε να πολεμήσει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ρωσικό στρατοδικείο καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για «εσχάτη προδοσία» και «τρομοκρατία» έναν άνδρα που κατηγορήθηκε ότι ήθελε να ενταχθεί στον ουκρανικό στρατό για να πολεμήσει κατά του Κρεμλίνου, όπως μετέδωσε την Πέμπτη το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σε ανακοίνωση, την οποία επικαλείται το TASS, η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας (FSB) δηλώνει ότι ο άνδρας αυτός, ηλικίας 26 ετών που ζει στη Μπουργιατία (Σιβηρία), ετοιμαζόταν να ενταχθεί στις ουκρανικές δυνάμεις διότι «δεν υποστηρίζει την πολιτική» της Μόσχας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, βρισκόταν σε επαφή από την άνοιξη του 2023 με «έναν κάτοικο της Ουκρανίας» και είχε αγοράσει μέσω διαδικτύου στρατιωτικό εξοπλισμό –κράνος, αλεξίσφαιρο γιλέκο, στολή– και μια ουκρανική σημαία.

Συνελήφθη στην περιοχή του Κεμέροβο της Σιβηρίας ενώ πήγαινε προς την Ουκρανία όπου, σύμφωνα με πάντα με την FSB, ήθελε να ενταχθεί στη «Λεγεώνα για την Ελευθερία της Ρωσίας», μια οργάνωση που δηλώνει ότι αποτελείται από Ρώσους μαχητές που είναι κατά του Κρεμλίνου και η οποία χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» στη Ρωσία.

Ο άνδρας αυτός, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, θα πρέπει να εκτίσει τα τρία πρώτα χρόνια της ποινής του σε μια κανονική φυλακή και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε σωφρονιστική αποικία σε «αυστηρό καθεστώς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ρωσικές υπηρεσίας ασφαλείας συλλαμβάνουν πολύ συχνά στη Ρωσία ανθρώπους που κατηγορούνται για συνεργασία με την Ουκρανία.

Η FSB ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη την καταδίκη σε κάθειρξη 11 ετών για «κατασκοπεία» ενός Ουκρανού πολίτη που κατηγορήθηκε ότι μετέφερε στην Ουκρανία, προκειμένου να δώσει οδηγίες για πλήγματα, πληροφορίες για το πού βρίσκονταν ρωσικά στρατεύματα και υποδομές στο κατεχόμενο τμήμα της ουκρανικής περιοχής της Ζαπορίζια (νοτιοανατολικά).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button