Τεχνολογία

Τέσσερεις συλλήψεις για τις εκρήξεις σε βενζινάδικο στον Πειραιά και σε κάβα στην Καλλιθέα

Χειροπέδες πέρασε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών σε δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής, 37 και 40 ετών για την έκρηξη που είχε σημειωθεί σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά στις 8 Μαρτίου ενώ ακόμη ένας 39χρονος και ένας 35χρονος συνελήφθησαν για την έκρηξη σε κάβα στις 12 Μαρτίου στην Καλλιθέα.

Και οι τέσσερεις συνελήφθησαν για κατά περίπτωση αντίσταση, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών και για καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος που φέρεται να εμπλέκεται στην βομβιστική επίθεση στην κάβα ομολόγησε πως ήταν αυτός που τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Όπως αναφέρει το αστυνομικό ρεπορτάζ, ο 35χρονος «συνεργάτης» του ήταν αυτός που είχε νοικιάσει και οδηγούσε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για να προσεγγίσουν τον στόχο τους και να εκτελέσουν την «αποστολή» τους ενώ φέρεται να ανήκει και σε ομάδα ατόμου που έχει απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις προστασίας.

Το τμήμα Εκβιαστών φαίνεται να καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι δύο ενέργειες συνδέονται μεταξύ τους και πρόκειται για αντίποινα χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button