Τεχνολογία

Από φέτος το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος θα είναι διεθνές

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος ξεκινάει το Σάββατο 29 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 30 Ιουνίου. Αποτελεί το δεύτερο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου, ενώ μετρά ακόμη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), στο Κύπελλο αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και στο Κύπελλο Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αγώνα των δύο ημερών που αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα αναμένονται αρκετές ξένες συμμετοχές αφού από φέτος ο αγώνας θα προσμετρά σε έναν θεσμό με διεθνές κύρος, το Tour European Rally, γνωστότερο ως TER. Παράλληλα θα προσμετρά στον αντίστοιχο θεσμό του πρωταθλήματος για Ιστορικά Αυτοκίνητα, το TER Historic.

O Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του 41ου Ράλλυ Φθιώτιδος θα γίνει στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας την Παρασκευή 28 Ιουνίου από τις 12:00 έως τις 16:00. Στον ίδιο χώρο δηλαδή που συγκεντρώνονται τα τελευταία χρόνια τα αγωνιστικά του WRC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για άλλη μια χρονιά, ο χώρος του Service Park θα φιλοξενηθεί στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου η Γραμματεία και το κέντρο του αγώνα είναι στον ίδιο χώρο με τις εγκαταστάσεις του Ράλλυ Ακρόπολις.

H Πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 20:30 στο χώρο των Προπυλαίων της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Ο αγώνας

Το αγωνιστικό κομμάτι θα ξεκινήσει την Παρασκευή 28 Ιουνίου με τη διοργάνωση προαιρετικού shakedown από τις 14:00 έως τις 17:00. Σε μια ειδική διαδρομή αντιπροσωπευτική του αγώνα, οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να ρυθμίσουν τα αγωνιστικά τους για τις ιδιαίτερες συνθήκες της ασφάλτου της περιοχής και οι θεατές να πάρουν μια πρώτη δόση αγωνιστικών περασμάτων.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου, αρχίζει η μάχη με τα χρονόμετρα. Τα αγωνιστικά θα αναχωρήσουν το πρωί από το Service Park με τα πληρώματα να αναμετρώνται σε δύο ειδικές διαδρομές που δεν έχουν διεξαχθεί ποτέ στο παρελθόν. Εναρκτήρια ειδική διαδρομή του αγώνα η “Μοσχοκαρυά”, της οποίας τμήμα αποτελεί η θρυλική “Ανάβαση Μοσχοκαρυάς”, με μήκος 14.79 χλμ. με την ειδική διαδρομή ”Υπάτη” στους πρόποδες της Οίτης, μήκους 13.07 χλμ. να ακολουθεί πριν οι συμμετέχοντες επιστρέψουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Έπειτα από ανασυγκρότηση και 30λεπτο service, θα επαναλάβουν τις ειδικές διαδρομές “Μοσχοκαρυά ΙΙ” και ”Υπάτη ΙΙ” με το 1ο αυτοκίνητο να τερματίζει την πρώτη ημέρα του αγώνα στις 15:12 στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου θα στεγάζεται και το Parc Ferme.

Το πρωί της Κυριακής 30 Ιουνίου και ώρα 09:00, τα πληρώματα θα εκκινήσουν το δεύτερο και μεγαλύτερο σκέλος του αγώνα από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας με τις ειδικές διαδρομές της ημέρας να είναι γνωστές από το Ράλλυ Φθιώτιδος του 2023. Πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας και 5η του αγώνα, η “Μπράλος-Παύλιανη”, με μήκος 30,35 χλμ. που είναι και η μεγαλύτερη του ράλλυ. Ακολουθεί η ειδική διαδρομή “Καλοσκοπή”, μήκους 10,92 χλμ με τα αγωνιστικά να επιστρέφουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, για το προγραμματισμένο 30λεπτο service, λίγο μετά τις 11:00.

Ο αγώνας συνεχίζεται με το δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές “Μπράλος-Παύλιανη ΙΙ” και “Καλοσκοπή II”, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα 138.26 αγωνιστικά χιλιόμετρα, επί συνόλου 428.32 συνολικών χιλιομέτρων του αγώνα και τα πληρώματα να τερματίσουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας λίγο μετά τις 14:30.

Η απονομή των επάθλων για τους νικητές, όλων των θεσμών στους οποίους προσμετρά ο αγώνας, θα γίνει στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, μία ώρα μετά τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου.

Την ευθύνη του αγώνα έχει η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) και συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Λαμιέων, ο Δήμος Δελφών και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button