Οικονομία

Νίκος Παπαθανάσης: Υπογειοποίηση εναέριων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης στην Πεντέλη

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ανακοινώνει την ένταξη στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027», του έργου της υπογειοποίησης εναέριων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πεντέλης και όμορων Δήμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Νίκου Παπαθανάση, η δημόσια δαπάνη κατανέμεται σε 9.866.506,27 ευρώ για την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και σε 9.117.256,71 ευρώ για το δήμο Πεντέλης. Το συνολικό δε προς υπογειοποίηση δίκτυο εκτιμάται σε 115 χιλιόμετρα.

Επίσης θα γίνουν οι αναγκαίες πρόσθετες εργασίες για τη σύνδεση των κατοικιών με το υπογειοποιημένο δίκτυο του ρεύματος και η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου του δημοτικού φωτισμού.

Το έργο, τη σχετική πράξη ένταξης του οποίου εξέδωσε η αρμόδια Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, αποτελεί αποτρεπτική λύση για προβλήματα του δικτύου που προκαλούνται από έντονα καιρικά φαινόμενα, δεν έχει επιπτώσεις στον ανθρώπινο ή ζωικό παράγοντα από επαφή με το δίκτυο, δεν επηρεάζεται από πυρκαγιές και δεν αλληλοεπιδρά με τη βλάστηση της περιοχής εγκατάστασής του.

To άρθρο Νίκος Παπαθανάσης: Υπογειοποίηση εναέριων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης στην Πεντέλη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button