Αθλητικά

Το συγκλονιστικό Κροατία – Ιταλία με γκολάρα στη λήξη και η ακάθεκτη πορεία της Ισπανίας στο Euro 2024

Ο δεύτερος όμιλος του Euro 2024 μας έδωσε στο φινάλε του ένα απίστευτο Κροατία – Ιταλία (1-1), ενώ επιβεβαίωσε ότι η Ισπανία είναι ικανή να το… πάει μακριά (1-0 την Αλβανία).

Πανηγυρισμοί, αγωνία, σοκ, συγκίνηση, χειροκρότημα. Τα Κροατία – Ιταλία (1-1) και Αλβανία – Ισπανία (0-1) είχαν όλα αυτά τα στοιχεία, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2024, για το 2ο γκρουπ.

Ένα buzzer beater του Ματία Τζακάνι, στο 8ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έσωσε από την… αγωνία την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία και την έστειλε στους «16» του Euro 2024. Το 1-1 που απέσπασε η «σκουάντρα ατζούρα» από την Κροατία στη Λειψία της χάρισε τη δεύτερη θέση του 2ου ομίλου και την πρόκριση στα νοκ-άουτ, όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (29/6) την Ελβετία.

Ο Λούκα Μόντριτς είχε ανοίξει το σκορ στο 55΄, ένα λεπτό αφότου είχε νικηθεί από τον Ντοναρούμα σε εκτέλεση πέναλτι, έγινε ο γηραιότερος σκόρερ σε τελική φάση Euro, αλλά είδε από τον πάγκο την ομάδα του να δέχεται στο φινάλε το γκολ, που την αφήνει τρίτη με δύο βαθμούς (με συντελεστή τερμάτων -3) και -ουσιαστικά- εκτός συνέχειας (μένει να επιβεβαιωθεί και εντός αγωνιστικού χώρου), με τον ίδιο να αποχαιρετά -πιθανότατα- το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Την ίδια στιγμή, η Ισπανία των δέκα αλλαγών από τον ο Λουίς ντε Λα Φουέντε, (ο μόνος που δεν… πειράχτηκε σε σχέση με το προηγούμενο ματς, με την Ιταλία, ήταν ο Λαπόρτ), δεν εμπόδισαν τους Ίβηρες να επικρατήσουν με 1-0 της Αλβανίας και να τη στείλουν… σπίτι της.

Η Ισπανία έκανε το 3/3 στον 2ο όμιλο του Euro 2024 κι εκτός της πρόκρισης και της πρωτιάς που είχε εξασφαλίσει από την 2η αγωνιστική, έκλεισε την Α΄ φάση της διοργάνωσης χωρίς να δεχτεί γκολ (3-0 την Κροατία και 1-0 την Ιταλία στα δύο προηγούμενα ματς).

Η βαθμολογία

1.Ισπανία 9 βαθμοί

2. Ιταλία 4 βαθμοί

3.Κροατία 2 βαθμοί

4. Αλβανία 1 βαθμός

To άρθρο Το συγκλονιστικό Κροατία – Ιταλία με γκολάρα στη λήξη και η ακάθεκτη πορεία της Ισπανίας στο Euro 2024 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button