Πολιτική

Η «ακαδημαϊκή μυωπία», το Παρίσι και η πρόταση Μητσοτάκη

Στο στούντιο του «EQ» βρέθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου. Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μίλησε για τον τρόπο που μία σύγχρονη γυναίκα πολιτικός αντιμετωπίζει τις παγιωμένες αντιλήψεις του παρελθόντος αλλά και πώς μπορεί να αλλάξει νοοτροπία η κοινωνία του σήμερα.

Επιπλέον, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου εξήγησε την εφαρμογή του νέου επιδόματος της μητρότητας, πώς βελτιώνεται ο χρόνος απονομής των συντάξεων και τέλος τον τρόπο αντιμετώπισης της γήρανσης του επαγγελματικού δυναμικού της χώρας.

Καλεσμένη της εκπομπής «EQ», η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε, όμως, και για τα παιδικά της χρόνια, αλλά και την πρόταση που δέχθηκε από τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη και αποφάσισε να επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα.

«Είμαι μοναχοπαίδι οπότε είχα πολλά από τα χαρακτηριστικά που είχαν τα μοναχοπαίδια. Πολλή ευθύνη, πολλή προσδοκία και πολύ συνεπές παιδάκι στο σχολείο. Όλοι σου λένε ότι είσαι μοναχοπαίδι άρα έχεις τα πάντα. Ναι, αλλά έχω και την προσδοκία πάνω μου! Θυμάμαι που ήμουν μικρή και πηγαίναμε σε διάφορα μέρη με τη μητέρα μου και έλεγαν ”τι ωραίο κοριτσάκι”. Έλεγε η μητέρα μου, ”δεν είναι ωραίο κοριτσάκι. Είναι καλή μαθήτρια, καλή αθλήτρια και καλό παιδί” και εγώ ήθελα να κρυφτώ έτσι όπως τα έλεγε η μητέρα μου. Η μητέρα μου είναι στον αντίποδα, η μεγάλη από τις τρεις αδελφές οπότε ήξερε τι θα σε πάει μπροστά, τι είναι η ευθύνη».

 

«Είναι δύσκολο να μελετάς κάτι που εξελίσσεται και να μην είσαι μέσα στην καθημερινότητά του. Έβλεπα αυτό ότι αποκτούσα αυτό που λένε ”ακαδημαϊκή μυωπία”. Έβλεπα τους φίλους μου ότι το καταλάβαιναν πιο γρήγορα και είπα ότι πρέπει να κάνω κάτι που να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Δούλευα μετά ως οικονομολόγος και ήταν μία ενδιάμεση δουλειά. Μου άνοιξαν τα μάτια! Υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις και να σου δείξει ότι μπορείς να τα βλέπεις από την πλευρά της αγοράς…

 

… Ήρθα από το Παρίσι εδώ, δούλεψα σε μία χαρισματική ομάδα και ο πρωθυπουργός που ήταν πρόεδρος της αντιπολίτευσης μου είπε: ”Θες να μείνεις εδώ να δουλέψεις ως σύμβουλός μου στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις;”. Τότε ήμουν 26. Επειδή είμαι μοναχοπαίδι, ήμουν μακριά από τους γονείς μου 12 χρόνια και μου είχε λείψει ο τόπος μου. Σαν την Ελλάδα δεν έχει τίποτα, οπότε γύρισα πίσω», τόνισε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button