Τεχνολογία

Μπαρτζώκας: «Δεν είμαστε το φαβορί, θέλουμε πάρα πολύ την πρόκριση»

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι το φαβορί στο Game 5 με την Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ της Euroleague, καθώς η ισπανική ομάδα αγωνίζεται στην έδρα της, εξέφρασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» επισήμανε ότι η μεγάλη διαφορά της νίκης των Πειραιωτών στο Game 4 μπορεί να δώσει κίνητρο στους «μπλαουγκράνα», αλλά ξεκαθάρισε πως, αν η ομάδα του ακολουθήσει το πλάνο της και παίξει καλά, «το ταβάνι μας είναι ψηλό και μπορούμε να ανταγωνιστούμε οποιονδήποτε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, υπογράμμισε ότι «θέλουμε πάρα πολύ» την πρόκριση και πως «έχουμε την ίδια δίψα και το ίδιο κίνητρο που είχαμε την πρώτη χρονιά που πήγαμε στο φάιναλ φορ πριν δύο χρόνια». Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αποστολή του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκε και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που τραυματίστηκε στον 4ο προημιτελικό, ωστόσο, η συμμετοχή του είναι αμφίβολη.

«Θα ήθελα να πω πως γενικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι» είπε ο Μπαρτζώκας και συνέχισε: «Είναι η τρίτη χρονιά που παίζουμε πέμπτο παιχνίδι. Από τη μία θα θέλαμε κάθε χρονιά να έχουμε τελειώσει νωρίτερα, γιατί τα ματς αυτά έχουν ιδιαίτερη ψυχολογική και πνευματική επιβάρυνση.

Από την άλλη, γι’ αυτό ασχοληθήκαμε με το μπάσκετ, για να έχουμε τη δυνατότητα παίκτες, προπονητές να παίζουμε τόσο σημαντικά και μεγάλα παιχνίδια. Είμαστε ευχαριστημένοι που παίζουμε πέμπτο παιχνίδι, απέναντι στην Μπαρτσελόνα μια τόσο μεγάλη ομάδα για να περάσουμε στο φάιναλ φορ. Ξέρουμε πως δεν είμαστε στο γήπεδό μας και δεν είμαστε το φαβορί. Όμως, σε κάθε περίπτωση έχουμε τις πιθανότητές μας, αν παίξουμε καλά, να περάσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν θα παίξει κάποιο ρόλο η μεγάλη διαφορά της νίκης στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς τόνισε: «Το τελευταίο παιχνίδι κρίθηκε με μεγάλη διαφορά, όμως δεν ξέρεις ποτέ στο επόμενο πως θα λειτουργήσει αυτό. Συχνά λειτουργεί ως κίνητρο στον αντίπαλο, γιατί νιώθει πληγωμένος. Από την άλλη, εμείς είδαμε πως, αν ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και παίξουμε καλά, το ταβάνι μας είναι ψηλό και μπορούμε να ανταγωνιστούμε οποιονδήποτε».

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση πόσο πολύ θέλει την πρόκριση, επισήμανε: «Εμείς το θέλουμε πάρα πολύ. Έχουμε την ίδια δίψα και το ίδιο κίνητρο που είχαμε την πρώτη χρονιά που πήγαμε στο φάιναλ φορ πριν δύο χρόνια. Το θέλουμε πάρα πολύ και πιστεύουμε πως θα είναι το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας αυτή τη χρονιά, όσον αφορά τις πολλές αναποδιές και τους τραυματισμούς που είχαμε. Αν τελικά τα καταφέρουμε, θα είμαστε και πάλι δύσκολος αντίπαλος για τον οποιοδήποτε».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπανικολάου είπε ότι η Μπαρτσελόνα έχει το πλεονέκτημα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως, αν οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιαστούν έτοιμοι, «έχουμε καλές πιθανότητες να διεκδικήσουμε τη νίκη». Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η ομάδα έχει καλές πιθανότητες να δώσει το «παρών» σε ακόμη ένα φάιναλ φορ, ο αρχηγός του Ολυμπιακού δήλωσε:

«Δεν υπάρχει άλλη σκέψη στο μυαλό μας. Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε τη νίκη. Σαφώς η Μπαρτσελόνα έχει το πλεονέκτημα πως παίζει στην έδρα της και θα έχει τον κόσμο της στο πλευρό της. Όμως, είπα και μετά το τελευταίο ματς της σειράς πως, αν εμείς παρουσιαστούμε έτοιμοι πνευματικά και δυναμικοί όπως στο προηγούμενο ματς ή όπως έχουμε κάνει στον β΄ γύρο σε πολλές έδρες, έχουμε καλές πιθανότητες να διεκδικήσουμε τη νίκη.

Σαφέστατα δεν θα είναι ένας αγώνας όπως οι προηγούμενοι. Και οι δύο ομάδες θα παλέψουν σκληρά. Θα είναι κλειστό παιχνίδι και οι λεπτομέρειες θα είναι εκείνες που θα κρίνουν τον νικητή».

Τέλος, αναφερόμενος στο αν οι «μπλαουγκράνα» έχουν πίεση, δεδομένης της σπουδαιότητας της αναμέτρησης, είπε: «Το πλεονέκτημα που έχει η ομάδα που παίζει εντός έδρας πολλές φορές δημιουργεί μια παραπάνω πίεση και ένα “πρέπει” παραπάνω, επειδή παίζεις στο γήπεδό σου.

Αυτό, όμως, είναι κάτι που πρέπει να σκεφτεί η Μπαρτσελόνα. Εμείς πρέπει να σκεφτούμε πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί, πως θα παρουσιαστούμε έτοιμοι, ώστε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να μεγαλώσουμε τις πιθανότητές μας».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button