Αθλητικά

Η Rai δικαιολογείται για το λάθος με την μετάδοση των αποτελεσμάτων του χθεσινού ημιτελικού της Eurovision

Ένα αρνητικό απρόοπτο συνέβη χθες βράδυ, κατά την μετάδοση του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision από την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκπομπή, μαζί με τα ονόματα των παρουσιαστών και των τεχνικών υπεύθυνων της μετάδοσης, οι τηλεθεατές διάβασαν και κάποια από τα ποσοστά της ψηφοφορίας του ιταλικού κοινού.

Πιο συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε ότι η Ισραηλινή τραγουδίστρια Εντεν Γκολάν εξασφάλισε, χθες, την πρώτη θέση, με το 39,31% των ψήφων του ιταλικού κοινού και ο Ολλανδός Γιόουστ Κλάιν την δεύτερη, με ποσοστό 7,32%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιταλικός τύπος υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι το συγκεκριμένο γεγονός μπορεί να συνέβαλε στην αύξηση των πιθανοτήτων τελικής επικράτησης της Γκολάν, τουλάχιστον σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων.

Η Rai εξήγησε αμέσως το λάθος οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα και ότι δεν μεταδόθηκαν όλα τα στοιχεία της ψηφοφορίας. Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη από την EBU και πρόσθεσε ότι το συμβάν δεν πρόκειται να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.

Βάσει του κανονισμού της Eurovision, όλα τα στοιχεία των ψηφοφοριών του τηλεοπτικού κοινού μπορούν να αποκαλύπτονται μόνον μετά το τέλος του κάθε διαγωνισμού. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί από την Εuropean Broadcasting Corporation τις επόμενες ημέρες, αν και θεωρείται δεδομένο ότι το λάθος δεν έγινε εκ προθέσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button