Αθλητικά

Τα Νέα της Πιάτσας #457

Δεν καταλαβαίνω που υπάρχει η παρανομία. Τον φάγατε τον Στεφανάκο. Γιατί πήρε τόσο ακριβό αυτοκίνητο σε αυτή την ηλικία. Μα τί έκανε; Ένα αυτοκινητάκι αγόρασε. Μια Aston Martin V12 Speedster, αξίας 880.000 ευρώ. Το γεγονός ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι 25 ετών δεν του απαγορεύει κανένας να ξοδέψει όπου θέλει τα δικά του χρήματα. Πού θέλετε να πάει να τα ξοδέψει; Στους συμπατριώτες του στην Καρδίτσα;

Το λάθος που έκανε ήταν ότι ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό βίντεο που έδειχνε να πηγαίνει με 276χλμ./ώρα. Αν πήγαινε με τόσα χιλιόμετρα σε μια πίστα ή στην εθνική οδό της Γερμανίας όπου δεν υπάρχει όριο ταχύτητας τότε καλά έκανε. Όμως ένα ίνδαλμα θα πρέπει να δίνει στους νέους ανθρώπους σωστά παραδείγματα. Και αν αγαπάει τόσο την ταχύτητα ας πάει να τρέξει με ασφάλεια σε έναν αγώνα σε πίστα. Όπως πάει στο γήπεδο και παίζει τένις. Δεν παίζει τένις στις αλάνες.

Όμως αν έτρεχε με 276χλμ./ώρα σε κάποιον άλλο δρόμο με τόσα χιλιόμετρα που υπάρχει όριο ταχύτητας και σήμανση, τότε δεν έπραξε σωστά. Δεν ξέρουμε σε ποιο δρόμο και σε ποια χώρα έκανε αυτή τη γρήγορη βόλτα.

Αντίθετα με την άλλη περίπτωση όπου το ραντάρ «φωτογράφησε» το hypercar του Ανδρέα Μάνεση να πηγαίνει με 291χλμ./ώρα στη λεωφόρο Συγγρού. Βέβαια ο κος Manessis Travel είπε ότι δεν ήταν αυτός ο οδηγός αλλά ένας φίλος του.

Και πάλι όλοι πέσατε να τον φάτε. Τι έκανε ο άνθρωπος; Δάνεισε το αυτοκίνητό του σε έναν φίλο. Εσείς δηλαδή δεν δανείζετε το αυτοκίνητο σας σε έναν φίλο; Μην πείτε όχι. Θα λέτε ψέματα. Δεν έχει σημασία αν το δικό σας αυτοκίνητο έχει 20.000 και το άλλο έχει 860.000 ευρώ. Που βλέπετε τη διαφορά. Για τον Ανδρέα Μάνεση η αξία του αυτοκινήτου δεν είναι σημαντική. Σημαντικό είναι ότι έδωσε χαρά σε έναν φίλο. Δεν ξέρω αν θυμήθηκε ποιος φίλος του το οδηγούσε με 291 χλμ./ώρα Σε αυτό το ζήτημα εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε κριτική. Έχει βέβαια η Τροχαία και η Δικαιοσύνη. Απλά είμαστε περίεργοι να δούμε αν κάποιος θα τιμωρηθεί.

Γιατί με αφορμή αυτό το περιστατικό να σας θυμίσω ότι έχουν αυξηθεί ο φόρος αίματος.

Να σας θυμίσουμε αυτό το τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα  στο 41χλμ. επαρχιακής οδού Μουδανιών – Σάρτης, έξω από το χωριό Άγιος Νικόλαος. Για να μην γράφουμε εδώ όλο το περιστατικό σας παραπέμπουμε στην είδηση:

https://www.zougla.gr/greece/diasolinomeni-nosilevetai-i-astynomikos-pou-parasyrthike-sti-chalkidiki-pos-xekinise-o-kavgas/

Εκεί που θα σταθούμε είναι στον 26χρονο που συνελήφθη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, η οποία του είχε αφαιρεθεί για 5 χρόνια λόγω υποτροπής για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Είναι 26 ετών. Του είχε αφαιρεθεί δύο φορές το δίπλωμα γιατί οδηγούσε μεθυσμένος και αυτός τι έκανε; Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα. Σιγά το θέμα.

Ναι κύριοι. Σιγά την παρανομία. Λεπτομέρειες. Και έρχεται ο καλός μας υπουργός ο κ. Χρυσοχοΐδης και με αυστηρό ύφος μας λέει ότι θα αυξηθούν τα πρόστιμα.

«Είναι εγκληματική πράξη το να τρέχεις με ταχύτητα 291 χιλιομέτρων/ώρα μέσα στον αστικό ιστό»  (αναφέρεται στην περίπτωση του επιχειρηματία που δάνεισε το αυτοκινητάκι του στο φίλο του).

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στον νέο ΚΟΚ που αναμένεται να ισχύσει το προσεχές διάστημα είπε:

«Είναι κρίμα ότι πέρυσι χάθηκαν στην άσφαλτο και κυρίως μέσα στον αστικό ιστό, μέσα στις πόλεις, πάνω από 600 άτομα, πολλοί εκ των οποίων είναι νέοι άνθρωποι…Οι υπηρεσίες της Τροχαίας της ελληνικής αστυνομίας έχουν πολλαπλασιάσει την απόδοσή τους, τις κλήσεις που κόβουν και τα πρόστιμα, τα οποία βεβαιώνουν. Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, που θα εφαρμοστεί σε λίγο, είναι ακόμη πιο αυστηρός».

Ο υπουργός ανέφερε για 600 νεκρούς στους δρόμους. Και ότι ο νέος ΚΟΚ θα είναι πιο αυστηρός…

Κουβέντα όμως για αυτό που φωνάζουμε. Ότι πρέπει να μαθαίνουν από μικρά τα παιδιά να σέβονται τον ΚΟΚ. Να υπάρχει μάθημα στα σχολεία. Κύριε υπουργέ όσο και αν αυξήσετε τα πρόστιμα αν οι οδηγοί δεν μάθουν να σέβονται τον ΚΟΚ δεν θα πετύχετε τίποτα. Η φοβέρα δεν είναι λύση αλλά ημίμετρο. Ωστόσο θα περιμένουμε να μάθουμε ποιος τελικά θα τιμωρηθεί για τα 291 χλμ./ώρα  στη λεωφόρο Συγγρού.

Σας κουράσαμε με τα δυσάρεστα. Ας δούμε και μερικές ευχάριστες ειδήσεις.

Η Citroën ξεκίνησε από σήμερα το Festival μεταχειρισμένων και ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις. Οι επισκέπτες θα βρουν στις εκθέσεις της εταιρίας σε όλη την Ελλάδα, μια ευρεία γκάμα επιλεγμένων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων άλλων μαρκών, προσφέροντας ακόμα περισσότερες επιλογές σε ποιοτικά οχήματα με εγγυημένη αξιοπιστία. Το Festival Μεταχειρισμένων Citroën προσφέρει ελαφρώς μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με ασυναγώνιστα προνόμια και απόλυτη σιγουριά. Οι νέοι αγοραστές θα έχουν πλήρες ιστορικό συντήρησης, εργοστασιακή εγγύηση για απόλυτη σιγουριά, πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας χωρίς επιπλέον έξοδα αγοραστή, δωρεάν έξοδα μεταβίβασης ώστε η αλλαγή ιδιοκτησίας να γίνεται χωρίς επιβάρυνση, δύο δωρεάν εργοστασιακά σέρβις για άριστη συντήρηση και εξοικονόμηση κόστους και χρηματοδότηση με επιτόκιο καινούριων αυτοκινήτων κάνοντας πιο προσιτή από ποτέ την αγορά (7.9%).

Με νέα χρηματοδοτικά προγράμματα και χαμηλό επιτόκιο αλλά για περιορισμένο χρονικό διάστημα προσφέρει η Peugeot τα νέα 3008. Οι επιλογές περιλαμβάνουν εκδόσεις Hybrid 145hp, Plug-in Hybrid 195hp και 100% ηλεκτρικές. Το εντυπωσιακό οικογενειακό SUV ξεχωρίζει με τον τολμηρό και σύγχρονο σχεδιασμό, που συνδυάζει κομψές γραμμές, (αερο)δυναμική παρουσία και premium αισθητική. Τα ετοιμοπαράδοτα 3008, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα αποκτήσουν με προνομιακή χρηματοδότηση, επιδότηση αγοράς, με εκτεταμένη εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών και εγγύηση μπαταρίας 8 ετών.

Έως τις 13 Απριλίου στο Seoul Mobility Show θα βρίσκεται το INSTEROID, το concept car της Hyundai Motor Company που έχοντας επιρροές gaming, ενσωματώνει την τολμηρή σχεδιαστική προσέγγιση της κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας. Το INSTEROID αντιπροσωπεύει μια σύγχρονη αντίληψη ενός dream car. Έχει σχεδιαστεί για να εμπνέει και να δημιουργεί ενθουσιασμό. Βασισμένο στη χαρισματική σχεδίαση του INSTER, το INSTEROID στοχεύει να μεταμορφώσει την οδηγική εμπειρία με τη λειτουργία Drift Mode και υπόσχεται ανταγωνιστικές συγκινήσεις σε συνδυασμό με ανάλαφρη οδηγική απόλαυση.

Οι μηχανικοί της KIA με το Smart Regeneration System Plus πέτυχαν να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση. Το λένε αναγεννητική πέδηση και με αυτό το σύστημα που είναι διαθέσιμο για το EV3, κατάφεραν να επεκτείνουν την αυτονομία του οχήματος. Η αναγεννητική πέδηση μετατρέπει την κινητική  σε ηλεκτρική ενέργεια κατά την οδήγηση. Το βελτιωμένο Smart Regeneration System Plus χρησιμοποιεί πληροφορίες πλοήγησης και διαδρομής για να κάνει έγκαιρα ρυθμίσεις πέδησης και ταχύτητας, χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να πατήσει το φρένο. Αυτό περιλαμβάνει διασταυρώσεις, στροφές, κυκλικούς κόμβους και άλλες αλλαγές δρόμων. Το σύστημα επιβραδύνει επίσης αυτόματα όταν ανιχνεύει αλλαγή στα  όρια ταχύτητας, για να γλιτώσει δυνητικά τους οδηγούς από την επιβολή δαπανηρών προστίμων για υπερβολική ταχύτητα. Διατίθεται ως δωρεάν λειτουργία από το Kia Connect Store και εφαρμόζεται στο όχημα μέσω μιας over-the-air ενημέρωσης.

Με την υποστήριξη κορυφαίων επιχειρήσεων και την ενεργή συμμετοχή του κοινού, το Road Safety Forum 2025 – είναι αφιερωμένο στην οδική ασφάλεια- φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς και αφετηρία δράσεων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα.

Το σύνθημα του Forum είναι «Όλοι μαζί για ασφαλέστερους δρόμους». Σίγουρα είναι καλό να ακούμε ειδικούς να κάνουν αναλύσεις για να μειωθεί ο φόρος αίματος στην άσφαλτο. Όμως το πρόβλημα -επιμένουμε- για να λυθεί πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία (το γράψαμε και παραπάνω). Μόνο αν τα παιδιά μάθουν ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος, θα σέβονται τον ΚΟΚ και έτσι θα μειωθεί ο φόρος αίματος. Στις 12 Απριλίου 2025, στους συνεδριακούς Χώρους, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας θα γίνει το Road Safety Forum 2025. Περισσότεροι από δεκαπέντε εξειδικευμένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν ιδέες, προτάσεις και βέλτιστες πρακτικές για ασφαλέστερους δρόμους, με επίκεντρο το επιτυχημένο εκπαιδευτικό μοντέλο του “Riding School – Θανάσης Χούντρας”, μέσα από το οποίο εκατοντάδες οδηγοί βελτιώνουν μετρήσιμα τις οδηγικές τους δεξιότητες κάθε χρόνο. Τα αποτελέσματα θα σας τα πούμε μετά το συνέδριο. Για να παρακολουθήσετε το Forum – η είσοδος είναι δωρεάν- απαιτείται να κάνετε εγγραφή. Ωστόσο μπορείτε να το παρακολουθήστε (LIVE STREAMING) από το Youtube κανάλι του Forum. Τα αποτελέσματα θα σας τα πούμε μετά το συνέδριο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button