Τεχνολογία

Νέο ρεκόρ θεατών σε πίστα MotoGP με 296,741 στην Χερέθ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισπανικό MotoGP σε αριθμούς

3 – Ο πρωταθλητής MotoGP™ Francesco Bagnaia κερδίζει για δεύτερη φορά μέχρι στιγμής φέτος μαζί με το Κατάρ. Αυτή είναι η 20η νίκη του Bagnaia στο MotoGP™, όλες με την Ducati, τρεις λιγότερες νίκες από τον θρύλο του MotoGP™, Casey Stoner που είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης της Ducati στην κατηγορία. Αυτή είναι η 30η νίκη του σε GP και το 60ο βάθρο σε GP.
5 – Με τους Bagnaia, Marc Marquez, Marco Bezzecchi, Alex Marquez και Enea Bastianini, αυτή είναι η πρώτη φορά για φέτος που η Ducati πετυχαίνει το 1-2-3-4-5 από τη Γερμανία πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

9 – Ο Bezzecchi τερμάτισε στο 3ος για το πρώτο του βάθρο από τότε που κέρδισε τον Αγώνα στην Ινδία πέρυσι. Αυτή είναι η 9η φορά του Bezzecchi σε βάθρο στο MotoGP™.
50 – Με τον Bagnaia να κερδίζει μπροστά από τους M. Marquez και Bezzecchi, η Ducati βρίσκεται σε ένα σερί 50 MotoGP™ Grand Prix Αγώνες, με τουλάχιστον έναν αναβάτη στο βάθρο. Η Ducati είναι πλέον ο τέταρτος κατασκευαστής που φτάνει σε αυτό το ορόσημο στην κορυφαία κατηγορία μαζί με Honda, Suzuki και Yamaha.
90 – Η νίκη για τον Bagnaia είναι η 90η νίκη της Ducati στο MotoGP™.

141 – Ο Marquez τερματίζει στη 2η θέση για το πρώτο του βάθρο από τότε που τερμάτισε 3ος στο Ιαπωνικό GP πέρυσι. Αυτό είναι το πρώτο του βάθρο σε στεγνές καιρικές συνθήκες αφού τερμάτισε επίσης 2ος στην Αυστραλία το 2022. Αυτό είναι το 141ο βάθρο του σε GP, 11 λιγότερα από τον θρύλο του MotoGP™, Jorge Lorenzo, ο οποίος είναι τέταρτος στη λίστα των αναβατών με τα περισσότερα βάθρα σε όλες τις κατηγορίες.

2006 – Ο Joe Roberts τερμάτισε 2ος στη Moto2™ για τρίτη συνεχόμενη φορά, και έγινε ο πρώτος Αμερικανός αναβάτης που ανέβηκε στο βάθρο σε τρεις διαδοχικούς Αγώνες GP από τον θρύλο τουMotoGP™ Nicky Hayden το 2006 (από το Mugello στο Άσσεν). Είναι επίσης ο πρώτος Αμερικανός που προηγείται σε Πρωτάθλημα GP μετά τον Hayden στη Βαλένθια το 2006. Τυχαίο γεγονός: Ο Roberts προηγείται με 69 βαθμούς. #69 είναι ο αριθμός του Hayden.

296.741 – Το Ισπανικό GP κατέρριψε το ρεκόρ συμμετοχής σε εκδηλώσεις όλων των εποχών στοMotoGP™ με 296.741 θεατές όλο το Σαββατοκύριακο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button