ΓυναίκαΜόδα

Ταξίδι με το αγαπημένο σου κατοικίδιο με πλοίο – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Σε ποιον δεν αρέσει να ταξιδεύει με πλοίο με το κατοικίδιό του;

Πώς όμως να οργανωθείς τέλεια και να ταξιδέψεις εύκολα και ομαλά με το φιλαράκι σου;

Νέος νόμος για την καταγραφή στοιχείων ζώων συντροφιάς

Στο πλαίσιο του του Ν. 4830/2021 και από τις 23/09/2022, οι επιβάτες/επιβάτριες που ταξιδεύουν μαζί με κατοικίδια έχουν την υποχρέωση να το δηλώνουν κατά την κράτηση / έκδοση των εισιτηρίων τους. Τα κατοικίδια πλέον καταγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών και εκδίδονται εισιτήρια χωρίς χρέωση για το ταξίδι τους στο πλοίο.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να εκδώσεις εισιτήριο για το κατοικίδιό σου πάνω στο πλοίο, αλλά πρέπει να κάνεις έγκαιρα την κράτησή σου για σένα και το κατοικίδιό σου πριν το ταξίδι.

Τι στοιχεία δηλώνεις για το κατοικίδιό σου

Για να εκδώσεις εισιτήρια πλοίου για το κατοικίδιό σου, πρέπει να συμπληρώσεις ορισμένα στοιχεία (ηλεκτρονικά ή σε εκτυπωμένη φόρμα) που το αφορούν, ανάλογα με την ακτοπλοϊκή εταιρεία:

Αριθμό βιβλιαρίου υγείας κατοικιδίου ή Αριθμό διαβατηρίου
Αριθμός ταυτοποίησης κατοικιδίου (μικροτσίπ)
Κατηγορία ζώου, π.χ. συντροφιάς, θεραπείας, βοήθειας
Μέγεθος: Μεγάλο κατοικίδιο > 10 Kg ή Μικρό-μεσαίο <= 10 Kg)

Σημαντικό: για να επιτραπεί να επιβιβαστεί το κατοικίδιο στο πλοίο, πρέπει κανονικά να έχει κάνει όλα τα υποχρεωτικά εμβόλια (να αναγράφονται στο βιβλιάριο) και να έχει μικροτσίπ.

Επιπλέον, όταν ταξιδεύεις με το κατοικίδιό σου, πρέπει οπωσδήποτε να έχεις μαζί το πρόσφατα ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας του και έχεις την ευθύνη για της φροντίδα της ασφάλειας και της υγιεινής του στη διάρκεια του ταξιδιού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button