Τεχνολογία

Live οι απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

Με συγκεντρώσεις και πορείες τιμούν τους διαχρονικούς αγώνες της εργατικής τάξης με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά τα σωματεία και τα συνδικάτα.

«Για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας. Η ΓΣΕΕ δεν ”διεκδικεί” από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως αργία την 1η Μάη και μάλιστα μεταφερόμενη και περιφερόμενη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΑΔΕΔΥ «καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το ”παρών” στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1η του Μάη σε ολόκληρη τη χώρα».

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κοραή. Κύριες διεκδικήσεις της είναι: αυξήσεις κατά 10% στους μισθούς, επαναφορά των Δώρων και στο Δημόσιο, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ γίνεται στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος.

Δείτε Live εικόνα από το κέντρο της Αθήνας:

Δείτε φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις:

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button