Σχέδιο για αποψίλωση του κόμματος βλέπει η Κουμουνδούρου πίσω από την επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου, θα εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά και τα όσα είπε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το θέμα συζητήθηκε και αρκετά στελέχη της Κουμουνδούρου εξέφρασαν την άποψη ότι δεν μπορεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου να εμφανίζεται «ως τιμητής των πάντων όταν έχει σκελετούς στην ντουλάπα της».
Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος μάλιστα στο θέμα επεσήμανε ότι «με χυδαίο τρόπο επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση 2015-2019 χρησιμοποιώντας ολόκληρη τη ρητορική του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου και τη σκοπιμότητά της ενώ αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά πως δεν έχει πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας και την επίλυση προβλημάτων των πολιτών».
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η χθεσινή επίθεση εναντίον του κόμματος τους εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο που έχει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας να αποψιλώσει το κόμμα της Κουμουνδούρου.
Σε ότι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα λένε ότι η σφοδρότητα της επίθεσης της σχετίζεται με την γκρίζα ζώνη των ψηφοφόρων που κυρίως προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους οποίους μπορεί να κινητοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας στην περίπτωση που επανεμφανιστεί στην πολιτική ζωή.
Οι ίδιοι άνθρωποι σημειώνουν ακόμα ότι την συγκεκριμένη στιγμή την Ζωή Κωνσταντοπούλου την προωθεί ιδιαίτερα η Νέα Δημοκρατία αφού το σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου είναι να εδραιωθεί η Πλεύση Ελευθερίας στην δεύτερη θέση προκειμένου να αποτελέσει τον μπαμπούλα στις επόμενες εκλογές.
Πιο συγκεκριμένα σε μία τέτοια περίπτωση οι ψηφοφόροι θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην σταθερότητα την οποία εγγυάται η Νέα Δημοκρατία και την αντισυστημική στάση και την δραχμή την οποία επικαλείται η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η αλήθεια είναι πάντως ότι αυτό που εξέπληξε περισσότερο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τα όσα είπε -αφού και στο παρελθόν έχει μιλήσει με απαξιωτικό τρόπο εναντίον του πρώην πρωθυπουργού χαρακτηρίζοντας τον προδότη-, αλλά ο χρόνος ο οποίος επέλεξε να κάνει την επίθεση αυτή.
Όπως σημειώνουν στελέχη της Κουμουνδούρου, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει τα στοιχεία του χαρακτήρα της που οι εργαζόμενοι στης Βουλής θυμούνται με τρόμο, καθώς συμπεριφερόταν «με απόλυτο αυταρχισμό και με απαξιωτικό τρόπο εναντίων των ανθρώπων που εργάζονταν για ώρες προκειμένου να την ικανοποιήσουν».
Να θυμίζουμε ότι σε συνέντευξη της η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «Ο κ. Τσίπρας είναι σε ένα λαγούμι και καλά θα είναι να παραμείνει εκεί» προσθέτοντας πως «όσο είμαι εγώ, θα παραμείνει στο λαγούμι» για να συμπληρώσει «αυτό που έκανε στη χώρα είναι άτιμο».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε μάλιστα με δηκτικό τρόπο στα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «μπορεί να προφασίζεται ότι κάνει διαλέξεις σε μια γλώσσα που δεν ξέρει. Ευτυχώς δεν το κάνει ως πρωθυπουργός όπως παλιά και εξέθετε τη χώρα με τα αγγλικά που δεν ήξερε».
Η απάντηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Καραμέρου ήταν εξίσου σφοδρή αφού κατηγόρησε την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας για ακροδεξιά συμπεριφορά.
«Είναι πλήρως ενταγμένη στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και η περίπτωσή της είναι μια εξαιρετικά βολική περίπτωση για τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη» είπε ο Γιώργος Καραμέρος και πρόσθεσε:
«Η επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από την κ. Κωνσταντοπούλου επιβεβαιώνει ότι η ίδια ουδεμία σχέση έχει με την Αριστερά και τον προοδευτικό κόσμο. Επιβεβαιώνει επίσης ότι είναι πλήρως ενταγμένη στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και η περίπτωσή της είναι μια εξαιρετικά βολική περίπτωση για τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη.
Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται για τον πρώην πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα, δείχνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον προοδευτικό κόσμο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Κωνσταντοπούλου τσαλαβουτάει σε ακροδεξιές λάσπες. Όχι μόνο με τον τρόπο που εκφράζεται, αλλά και με τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα μέσα στη Βουλή. Μπορεί να φωνάζει, αλλά όταν βγαίνει εκτός tiktok, ψηφίζει μαζί με τη Νέα Δημοκρατία συγκεκριμένες νεοφιλελεύθερες δεξιές πολιτικές, που δείχνουν ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά».