Γυναίκασυνταγές

Συνταγή για τυροπιτάκια κουρού χωρίς μίξερ

Τα τυροπιτάκια κουρού είναι τέλειο σνακ για το σχολείο και το γραφείο και σήμερα θα τα φτιάξεις πανεύκολα χωρίς μίξερ.

Συστατικά

Υλικά για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)

  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 1/2 φλ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο

  • 1/2 κ.γλ. αλάτι

  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Υλικά για τη γέμιση:

  • 300 γρ. φέτα τριμμένη

  • 100 γρ. ανθότυρο ή άλλο λευκό μαλακό τυρί (προαιρετικά)

  • 1 αυγό (προαιρετικό, για πιο δεμένη γέμιση)

  • Πιπέρι, λίγη ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)

Για επικάλυψη:

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις το βούτυρο, το γιαούρτι και το λάδι. Ανακατεύεις με το χέρι ή με κουτάλα.

  • Προσθέτεις το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και ζυμώνεις μέχρι να έχεις μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο ακόμα αλεύρι.

  • Σε μπολ, ανακατεύεις τη φέτα με το ανθότυρο και το αυγό. Προσθέτεις λίγο πιπέρι και μυρωδικά αν θέλεις.

  • Παίρνεις μικρές μπάλες ζύμης, τις ανοίγεις σε στρογγυλά φυλλαράκια (σαν παλάμη), βάζεις 1 κ.γλ. γέμιση και διπλώνεις σε μισοφέγγαρο. Πιέζεις τις άκρες με πιρούνι.

  • Τοποθετείς τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείφεις με κρόκο αυγού και πασπαλίζεις με σουσάμι.

  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Photos: iStock

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button